Olay53.com
24 Mayıs 2012 Perşembe
Çaykur Genel Müdürü Görevden Alındı mı?
Rize'de Görülmemiş İsyan!
Rize'de İhale Operasyonu
Abdurrahim Albayrak Rizespor'a Başkan Olacak mı? - VİDEO
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
20 Aralık 2011 Salı 15:34

TRT payına böyle kılıf buldular

Elektrik faturalarında 6 kalemde alınan vergi için böyle kılıf uydurdular...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor.

Halen elektrik faturaları "Perakende satış bedeli, enerji nakil bedeli, TRT payı, Enerji Fonu, Belediye Tüketim Vergisi ve Sayaç Okuma Bedeli" olmak üzere 6 kalemden oluşuyor.

EPDK, 2012 yılı başından geçerli olmak üzere, faturalardaki söz konusu detayları "Enerji bedeli, nakil bedeli, vergi ve fonlar" olmak üzere 3 başlık altında toplamayı planlıyor. Böylece, TRT payı, kayıp-kaçak bedeli gibi detaylar faturalarda ayrı ayrı gösterilmeyecek, "enerji bedeli" adı altında toplanacak.

Konu, bugün toplanacak kurulun gündeminde yer alacak. Kayıp-kaçak ve TRT payının bu yılın şubat ayından itibaren faturalarda detaylı olarak yazılmasıyla kamuoyunda tartışma başlamış ve bazı tüketici dernekleri kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciler tarafından ödenmemesi için dava açmıştı.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE