TSK'dan Aramaya Müdahale

TSK'dan Aramaya Müdahale
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları soruşturulurken, Özel Kuvvetler'de yürütülen aramayla ilgili çok ilginç bir iddia gündeme geldi...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları soruşturulurken, şok bir istihbarata ulaşıldı. Yakalanan 2 subayın görev yaptığı Özel Kuvvetler'de, belgelerin yakıldığı ortaya çıktı. İstihbaratı alan savcılık, hemen harekete geçti ve Özel Kuvvetler'de arama başlattı.

TSK'DAN MÜHADALE

Ve o arama ile ilgili çok ilginç bir haber gündeme geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın, aramayı durdurmak için mahkemeyle iletişime geçtiği iddia edildi. O ilginç gelişme, 2009'un son akşamı yaşandı.

ÖZEL ULAK İLE TALEP

Genelkurmay, 31 Aralık'ta özel bir ulak yani haberci görevlendirdi. Ulağa bir dilekçe verildi ve o dilekçeyi, Kozmik Oda'da aramayı gerçekleştiren mahkemeye; Ankara 11. Ağır Ceza'ya ulaştırması emredildi. Ulak, hemen yola çıktı ve saatler 18.30'u gösterirken o dilekçeyi mahkemeye iletti.

TSK: ARAMAYI DURDURUN!

Dilekçe mahkemeyi şaşırttı. Habere göre dilekçede; Hakim Kadir Kayan'ın Kozmik Oda'da yaptığı aramayı durdurması isteniyordu; hem de bir an önce...

TSK: BELGELERİ İMHA EDİN!

Genelkurmay, mahkemeden sadece aramanın bitirilmesini istemedi. İddialara göre; başka bir isteği daha vardı. Mahkemeden, gizli belgelerin kaydedildiği tutanağın da imha edilmesi talep edildi.

İmha talebine gerekçe olarak, belgelerin "devlet sırrı" niteliğinde olması gösterildi. İmha işleminin de yasalarda gösterildiği şekilde yapılması gerektiği belirtildi.

SORUŞTURMAYI KAPATMA ÇABASI MI?

Habere göre; Genelkurmay aramalar sırasında hukuk dışına çıkıldığını da iletti. Mahkeme ise Genelkurmay'dan gelen dilekçeyi soruşturma dosyasına ekledi.

Diğer yandan mahkemeye ulak gönderilmesinden sadece 2 gün önce Genelkurmay olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, soruşturmanın tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütüldüğünü ve incelemenin bir müddet daha devam edebileceğini açıklamıştı.

29 Aralık'ta bu açıklamayı yapan Genelkurmay'ın ulak göndererek aramaların bitirilmesini ve tutanakların imha edilmesini istemesi ise çelişki olarak yorumlandı.