TÜBİTAK Uzmanları RTEÜ’de

TÜBİTAK Uzmanları RTEÜ’de
TÜBİTAK Uzmanlarının katılımıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü'nde Lisans, Lisansüstü Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda TÜBİTAK Uzmanlarının katılımıyla Lisans, Lisansüstü Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

tubitak-uzmanlari-rteu’de-1.jpg

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, ülkemizin son yıllarda araştırma ve inovasyonda önemli ölçüde yol kat ettiğini, bu duruma paralel olarak da insan gücünün mutlaka iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

tubitak-uzmanlari-rteu’de-4.jpg

Üniversitelerin temel amacının, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Midilli, “Biz burada öğrencilerimiz için varız. İnsanlık bizden üretim, fikir bekliyor.” dedi.

Prof. Dr. Adnan Midilli, lisans düzeyindeki öğrencilere de seslenerek “eğitim süreciniz boyunca sürekli sorgulama yapın.” ifadelerinde bulundu.

adnan-midilli.20130402173700.jpg

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Başuzmanı Dr. Osman Nuri Kureş ise BİDEP'in faaliyetlerini anlattı. BİDEP olarak, bilim olimpiyatları ve proje yarışmaları düzenlediklerini, lisans, yüksek lisans ve doktora bursları verdiklerini, doktora sırası ve doktora sonrası araştırmalar için destek sağladıklarını, yurt dışında çalışmakta olan araştırmacıların Türkiye’ye gelmesini teşvik ettiklerini belirten Kureş, araştırmacıların bilimsel etkinliklere katılımını da desteklediklerini kaydetti. Dr. Osman Nuri Kureş, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığının öğrencilere yönelik olarak hazırladığı burs ve destekler hakkında detaylı bilgiler verdi.

tubitak-uzmanlari-rteu’de-3.jpg

TÜBİTAK BİDEP Uzmanı Meltem Karacaören ise konuşmasında, öğrencilerin katılabilecekleri etkinlikler ve başvuru sürecinde yaşanabilecek sıkıntılardan bahsetti. Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için düzenlenen bilimsel etkinlik programlarından da söz eden Karacaören, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı olarak öğrencilere burs desteği sağlarken hangi kıstasların esas alındığını ve değerlendirme sürecinde yaşananları katılımcılarla paylaştı.

tubitak-uzmanlari-rteu’de-2.jpg

Lisans, Lisansüstü Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı salonda bulunanlardan yöneltilen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

tubitak-uzmanlari-rteu’de-5.jpg