TÜFAD Rize Başkan Adayı Kocapir: TÜFAD'da Seçim Belirsizliği Yaşanıyor

TÜFAD Rize Başkan Adayı Kocapir: TÜFAD'da Seçim Belirsizliği Yaşanıyor
Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Rize Şubesi başkan adayı Ömer Kocapir, TÜFAD’da seçim belirsizliği yaşandığını ifade etti.

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Rize Şubesi Başkan Adayı Ömer Kocapir, TÜFAD Rize Şubesi Başkanı Bilal Karafazlıoğlu’nun delege listesini vereceğine dair söz vermesine rağmen bu sözü yerine getirmemesi üzerine İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden listeyi tedarik ettiklerini ifade ederek, “Rize TÜFAD başkanlığına adaylığımı açıkladıktan sonraki süreçte mevcut TÜFAD Başkanı Bilal Karafazlıoğlu’na adaylık sürecimi bildirerek kendisinden 3 ay öncesinden delege listelerini istedim. TÜFAD başkanı delege listesinin tarafıma verileceğini beyan etmesine rağmen bir geri dönüşte bulunmamasından, şahsım ve arkadaşlarım adına bu konu ile alakalı yasal prosedüre uygun şekilde, öncelikli olarak dilekçe ile başvuruda bulunarak delege listesini tekrardan talep ettik. Kendileri bizlere yine herhangi bir cevap vermediğinden, noter kanalıyla delege listesini tekrar istemimize rağmen tarafımıza yine de cevap verilmemiştir. Sonraki süreçte TÜFAD Başkanı’ndan bir geri dönüş alamadığımızdan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden üye listesi tarafıma verilmiştir.” dedi.

Küresel salgının 11 aydır ülkemizi etkisi altına almasına ve bununla birlikte liglerin oynanmamasına rağmen bugüne kadar mesaj yoluyla üyelere bildirilmeyen üye aidatlarının bu süreçte dile getirilmesinin manidar olduğunu kaydeden Başkan Adayı Kocapir, “Rize TÜFAD’a üye olup, üye aidatları hakkında gönderilen mesajın ulaşmadığı antrenör arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bununla birlikte üye aidatlarının yatırılmaması durumunda üyelerin seçimde oy kullanıp kullanamayacakları hakkında da bir bilgi verilmemiştir. Bu konuda TÜFAD’ın kamuoyunu ve antrenörleri aydınlatma adına bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Yıllardır süregelen üye aidatları hakkında bugüne kadar üyelere bir mesaj atılmamasına rağmen adaylık sürecimizi açıklamamızdan hemen sonra böyle bir mesajın atılması kafalarda soru işareti uyandırmıştır. “ diye konuştu.

Kocapir, yeni üye olmak isteyen antrenörlerin üyeliklerinin derneğe maddi ve manevi katkı sağlayacağından ivedilikle yapılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “TÜFAD’a yeni üye olmak isteyen antrenör arkadaşlarımızın nasıl üye olacakları hakkında da bir bilgilendirme muhakkak yapılmalıdır. Çünkü antrenörlük belgesini son açılan kurslarda alan antrenörler arkadaşlarımızın nasıl üye olacakları ya da üyelik için nasıl bir yol izleyeceklerini bilmemektedirler. Sonuç itibariyle yeni üye olmak isteyen antrenör arkadaşlarımızın TÜFAD’a maddi ve manevi katkı sağlayacaklarından dolayı üyeliklerinin ivedilikli olarak yapılmaları hususunda kolaylık sağlanmalıdır.”

Kocapir, TÜFAD’a üye olan ve seçimlerde oy kullanabilecek antrenörlerin güncel listesini de basınla paylaştı.

1-162.jpg2-127.jpg3-083.jpg4-038.jpg5-059.jpg6-026.jpg