TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı
Enflasyon, haziranda yıllık bazda yüzde 38,21'e gerilerken, bu rakam son 18 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Verilere göre haziran ayında aylık enflasyon yüzde 3,92 oldu. Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 38,21 olarak hesaplandı.

ENFLASYON FARKI 19,77 OLDU

TÜİK bugün haziran ayı TÜFE'sini açıkladı. Böylece memur ve emeklisinin maaşlarına yansıyacak 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Memur ve emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı 19,77. Bu ay en düşük memur maaşı net 22 bin lira olacak. Tabanın üzerinde maaş alanlar için ise oransal artış uygulanması tahmin ediliyor. Memur maaşına toplu sözleşme hükümleri olan yüzde 8 zam ve enflasyon farkının yanı sıra, refah payı eklenmesi AK Parti'nin seçim vaatleri arasındaydı.

Kaynak:Bayram Ali Sarı / AA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.