TÜİK’e Göre İnsanların En Uzun Yaşaması Beklenen İl Giresun

TÜİK’e Göre İnsanların En Uzun Yaşaması Beklenen İl Giresun
TÜİK verilerine göre, Türkiye'de,doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il Giresun oldu. Rize'de doğuşta beklenen yaşam süresi ise...

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de, 78.9 yıl ile doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il Giresun olurken, aynı zamanda kadınlarda ise doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 82.2 yıl yine Giresun oldu. Rize'de ise doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,4 kadında 81,9 yıl.

Giresunlular ise uzun süreli yaşamanın sırrının doğal beslenmeden ve temiz havadan geçtiğini belirttiler. Dudunur Aydın, Talha Yiğit, Sadık Murat Teker, Ahmet Zıvalı, Hatun Karataş ve Kubilay Öztürk yaptıkları açıklamalarda “Giresun’da insanlar genelde kendi ürettikleri gıdalarla besleniyorlar. Suni gıdalara pek tenezzül etmiyorlar. Yayladaki temiz hava ile daha uzun yaşayabiliyorlar. Çevremizde yaşlı insanlar var, onlarda senin benim gibi yürüyorlar. Bazıları ancak kendi ihtiyaçlarını görebilecek kadar çalışabilse de bazıları fındık bile toplayabiliyor” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan Doğu Karadeniz'in genelinde ise durum şöyle :

"Trabzon’da doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,0 kadında 80,2 yıl. Ordu'da doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,6 kadında 80,9 yıl.Giresun'da doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,6 kadında 82,2 yıl.

Rize'de doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,4 kadında 81,9 yıl. Artvin'de doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 73,9 kadında 80,1 yıl ve Gümüşhane'de doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 73,2 kadında 80,4 yıl."