"Tükendik, Adım Atamıyoruz"

"Tükendik, Adım Atamıyoruz"
Operasyonlar, PKK'nın iflahını kesti. Teröristlerin telsiz konuşmaları, çaresizliklerini gözler önüne seriyor.

PKK'lı teröristlerin, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırmasının ardından Şenyayla bölgesinde jandarma özel harekat timlerinin düzenlediği operasyonunda 20 civarında PKK'lı kıskaca alındı.

Grubun başında bulunan 'Avareş' kod adlı terörist, Kandil Dağı'ndaki örgüt ele başları ile telsizle görüşürken ölü ve yaralıları olduğunu, çok zor durumda bulunduklarını, kaçırma eyleminin bedelinin ağır olduğunu söyledi.

PKK'lı teröristler, 13 Mayıs günü Diyarbakır'ın Kulp ile Muş karayolunun Şenyayla bölgesinde yol keserek AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırmıştı. Bunun ardından bölgede yoğun operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanlığı yönetiminde Diyarbakır- Bingöl- Muş üçgeninde sürdürülen operasyonlarda ormanlık alana kaçtıkları belirlenen teröristlerin çevresi. jandarma özel harekat timleri tarafından sarıldı. Kobra helikopterler PKK'lı teröristlerin bulunduğu değerlendirilen alanları yoğun ateş altına alıp bombaladı. Ayrıca bu alanlara obüs toplarıyla top atışı yapıldı.

"ÇELİK'İ KAÇIRMANIN BEDELİNİ AĞIR ÖDÜYORUZ"

Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken PKK'nın Şenyayla bölgesindeki elebaşı 'Avareş' kod adlı teröristin, Kandil Dağı'ndaki örgütün yöneticileriyle yaptığı telsiz konuşmaları deşifre edildi. 'Avareş', telsiz görüşmesinde 'çok zor durumda' olduklarını ve 'bir siyasiyi kaçırmanın bedelini çok ağır ödediklerini' söyledi.

"DESTEK GELEMEZ, İŞBİRLİKÇİLER DEŞİFRE OLUR"

PKK'lı grubun önemli zayiat verdiğini söyleyen 'Avareş' kod adlı terörist ile Kandil'deki örgüt yöneticileri arasındaki telsiz görüşmesi şöyle:

Kandil: Heval, son durum ne?

Avareş : Sıkıştık, tükendik, adım atamıyoruz.

Kandil: Terk etmeyin bölgeyi, sık ormana girmek kolay değil savunun Şene'yi.. (Şenyayla)

Avareş: Deprem var, zelzele var. Başımıza sopa ve taş (havan) atıyorlar zaten kımıldayamıyoruz. Çok uzun sürdü, pes etmiyorlar, yaralı arkadaşlar var. Onları da çıkaramadık.

Kandil : Zayiat var mı çok?

Avareş: Var, var. Sayı fazla moral tünne (yok). Çıkartamıyoz ateşten, sivrisinek (Kobra helikopter) habire sokuyor. Kafamızı kaldıramıyoruz.

Kandil: Yaralıları bırakın, savunsunlar. Bir şekilde çıkın çemberden. Ama Şene'den, Zovank'dan, Darbi'den uzaklaşmayın. İnisiyatif kullan yarası büyük olanlar için. Anlaşıldı mı?

Avareş: Tamam. Ama sivrisinek havada böcek geziyor sürekli. Çevrime çıkıcam bir sonraki 321'de (gelecek cuma) Destek lazım, destek var mı yolda ?

Kandil : Olumsuz, her yeri tutuyorlar, işbirlikçiler deşifre olur. Savaşın, terk etmeyin.

Avareş: Çok zor çok. Çevrimden çıkıyorum. Taş (havan) atmaya başladılar yine.

Kandil: Tamam.