Tüketici didi’den, Çaykur olay53’ten Şikayetçi

Tüketici didi’den, Çaykur olay53’ten Şikayetçi
didi soğuk çayın üretiminde esans maddesinden kaynaklanan bozukluktan dolayı üreticiler şikayetvar’ı mesaj yağmuruna tutarken, didi’nin toplatıldığını haber yapan olay53, mahkemelik oldu.

2013 yılında Çaykur tarafından üretimi yapılan didi soğuk çayın, 2,5 litreliklerinde esans bozukluğu dolayısıyla 2 defa üretimden toplatıldığına dair olay53’te 2014 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda yer alan haberlerden dolayı Çaykur Genel Müdürlüğü,  “Çaykur’da 2. didi Krizi” başlıklı haberinden dolayı “Yalan haber ve Çaykur’un kişilik haklarını ve ticari itibarını ihlal  ediyor” gerekçesiyle öncelikle yargısız infazla olay53 yetkililerinin yer almadığı davada, Rize Sulh Ceza Mahkemesi tarafından habere erişim yasağı aldırdı ardından aynı gerekçeyle Rize Asliye Hukuk Mahkemesine dava açarak, Çaykur Genel Müdürü’nün yanlış ve keyfi uygulamalarını haber yapan olay53’ü yıldırmak ve maddi anlamda zora sokmak için olay53’e 50 Bin Tl. maddi, 50 Bin Tl manevi olmak üzere toplamda 100 Bin Tl. tazminat davası açtı.

caykurdan-olay53-e-tazminat-davasi.20141116224719.jpg

caykurdan-olay53-e-didi-davasi.jpg

bozuk-didi.jpg

Ancak, Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı olan ve tüketicilerin nabzını tutan Şikayetvar.com da yer alan ve Çaykur’un da cevap verdiği şikayetlere göre, didi üretildiği ilk yıldan (2013) bugüne kadar defalarca bozukluğundan dolayı şikayet konusu olmuş. Tüketiciler ayrıca didi reklamının da itici ve sinir bozucu olduğu yönünde de defalarca şikayetvar’a şikayette bulunmuş.

Ayrıca şikayetvar.com’a yapılan şikayetlerin olay53’ün didi’nin bozuk olması dolayısıyla toplatıldığına dair haber yaptığı ve Çaykur'un mahkemeye başvurduğu dönemde de olması dikkat çekti.

bozuk-didi-2.jpg

olay53’ün yer almadığı davada yargısız infaz edilerek haberine erişim yasağının konulmasına yaptığı itirazlar ise mahkeme tarafından reddedilince, olay53 yetkilileri haberin gerçek olduğunu, haklılığını ve hukuki mücadelesini Anayasa Mahkemesi’ne taşımak için harekete geçti.

Öte yandan şikayetlere göre didi soğuk çaydaki bozukluktan dolayı Çaykur Genel Müdürlüğü’nü aradığını yazan bir tüketicinin Çaykur tarafından kendisine Çaytaş adlı firmanın telefonunun verildiğini ve şikayetini Çaytaş’a yapması gerektiğinin bildirildiğini belirtmesi ise ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Hatırlanacağı üzere Çaytaş adlı firma, Türkiye’deki 9 Çaykur Ana Bayisi tarafından kurulan ve  Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı bir şirket olup Çaytaş şirketinin genel müdürlüğünü ise İmdat Sütlüoğlu’nun yeğeni Yavuz Sütlüoğlu, Rize Artvin bölge bayiliğini ise İmdat Sütlüoğlu’nun bir başka yeğeni Kubilay Sütlüoğlu yapıyor.

Öte yandan olay53 haber portalımız, Çaykur'u 3 yıl içerisinde 178 Milyon Tl. zarar ettiren Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'nun yanlış, keyfi yönetimlerini yazdığından ve susturulmak, yıldırılmak, kapatılmak istenildiğinden dolayı Çaykur tarafından 4 ayrı davada 240 Bin Tl.'lik tazminat isteğiyle davalık oldu. Bu davalardan ilk açılan 10 Bin Tl.'lik davayı ise Çaykur kaybetti. Diğer 3 dava ise henüz görülmeye başlanmazken Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, avukatı aracılığıyla da defalarca olay53'ün kapatılması yönünde Rize Mahkemelerine başvuruda bulunarak, bu mahkemelerin bir tanesinde olay53'ün de yer almadığı davada yargısız infazla kapatılma kararı verilmiş ve uygulanan bu karar 37 günlük aradan sonra Rize Sulh Ceza Mahkemesince bozularak olay53.com yeniden yayın hayatına başlamıştı.

bozuk-didi-1.20141116215954.jpg

İşte şikayetvar.com ‘daki 2013 yılı ve 2014 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda yer alan şikayetlerden bazıları ve Çaykur’un bu şikayetlere verdiği cevaplar:

bozuk-didi-sikayeti-olay53.jpg

didi-sikayetvar-olay53-1.jpg

didi-sikayetvar-olay53-2.jpg

didi-sikayetvar-olay53-3.jpg

didi-sikayetvar-olay53-4.jpg

didi-sikayetvar-olay53-5.jpg

didi-sikayetvar-olay53-6.jpg

didi-sikayetvar-olay53-7.jpg

didi-sikayetvar-olay53-8.jpg

didi-sikayetvar-olay53-9.jpg

didi-sikayetvar-olay53-10.jpg

didi-sikayetvar-olay53-11.jpg

didi-sikayetvar-olay53-12.jpg

didi-sikayetvar-olay53-13.jpg

didi-sikayetvar-olay53-14.jpg