Tüm belediyelere eşit pay

Tüm belediyelere eşit pay
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, belediyelere genel bütçeden gönderilen paylardan ilk 6 ay kesinti olmayacağını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bu karar ile büyükşehirler için 30 Aralık'tan, il ve ilçeler için 10 Ocak'tan itibaren 6 ay paylar kesintisiz olarak gönderilecek. Hükümetlerimiz tüm belediyelere eşit pay verdi" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararında, belediyelere genel bütçeden gönderilen paylarla ilgili önemli düzenlemelerin yer aldığını hatırlattı.

Bakanlar Kurulu'nun kararı ile büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 6 ay kesinti yapılmayacağını belirten Gül, şunları kaydetti: 

"Bu karar ile büyükşehirler için 30 Aralık'tan, il ve ilçeler için 10 Ocak'tan itibaren 6 ay paylar kesintisiz olarak gönderilecek. Yerel yönetimlerde hiçbir şekilde ayrım yapmadık. Hükümetlerimiz tüm belediyelere eşit pay verdi. Ancak AK Parti'li Belediyeler bu paraları çok iyi değerlendirip iyi hizmetler verirken, bir kısmı da bunun değerlendirmesini yapmayarak hizmet üretmedi. Nitekim vatandaşlarımız da yerel seçimlerde tercihleriyle hizmete oy verdi. AK Parti 30 Mart’ta tüm bölgelerimizde zaferle çıktı."