Tüm Partilerden Oy İstiyorum

Tüm Partilerden Oy İstiyorum
CHP Rize milletvekili adayı Kenan Bıyık tüm partilerden oy istediğinin belirtirken, Ak Parti'nin 2002 seçim bildirgesini göstererek burada yazan 10 maddenin hiçbirinin gerçekleşmediğini söyledi.

Ak Partinin 2002 seçim bildirgesini göstererek  burada yazan 10 maddenin hiçbiri daha gerçekleşmediğini, aksine kaçak çayın yasallaştığını belirten Bıyık, gümrüklerden sorumlu devlet bakanı Hayati Yazıcı’ya, vaktinde söylediği “Doğu’da güneydoğu’daki insanlar da geçimini sağlayacak.” sözleri üzerine; “Madem Rizelisin sen önce hemşerilerini düşün, bu zihniyette olan bir insan Rize’den aday bile olamamalı.” dedi.

Seçim zamanı yaklaştıkça her kuruma işçi alacağını açıklayan Karal’ı eleştiren Bıyık, “Telekoma 1500 çalışan alacağını açıklıyorsun, yabancılara sattığınız bir kuruma nasıl çalışan aldırabiliyorsun. Açıklamanı bekliyorum”dedi. Ayrıca, Salarha tüneline gerek yok diyen Sayın Bakırcı, şimdi bunu çılgın proje olarak açıklıyor, bu nasıl bir çelişkidir diye sordu.

CHP Çay Kanunu

Çayı Rize’ye getiren Zihni Derin’in çay çavuşlarından Salih Yılmaz’ın torunu olarak çay ile ilgili tüm sorunları bildiğini belirten Bıyık, çay ile ilgili projelerinin hepsini anlattı. İktidara geldikleri anda çay taban fiyatını 1.35 liraya çıkaracaklarını; bu taban fiyatın özel sektör için de geçerli olacağını belirtti. “Şu anda taban fiyat 1.10 diye açıklanmıştır ama özel sektör 60 kuruşa kadar çay alıyor. Bu sistem CHP iktidarında olmayacaktır.”dedi.

Kendi iktidarlarında, yeni makine alımı ve yenilemelerle kapasitenin 10000 tona çıkacağını belirten Bıyık, taban fiyatı artınca üretici kazanacak, makinalar yenilenince toplama süresi kısalacak ve çay taze iken işlenecek kalite artacak, kuru çay ucuzlayacak; tüketici kazanak, dedi.

Elinizi öperim

Çaykur’daki durumun yıllar önce Petkim’de yaşananlarla aynı olduğunu söyleyen Bıyık, Petkim gibi büyük bir kurumu 3 yıl zarar ettirdikten sonra özelleştirdiler. Şimdi ise aynı oyun Çaykur’da oynanıyor, dedi. Hükümetin 2009-2013 Kalkınma planında, Çaykur’un özelleşme kapsamında olduğunu belirten Bıyık, bugün Rize’de arabalarında “Çaykur özelleşmedi, özelleşmeyecek” diyenler, “Çaykuru özelleşme kapsamından çıkaracağız.”desinler, ellerinden öpeceğim dedi. Rizeli hemşerilerinin bunun farkında olduğunu belirten Bıyık, hadis-i şerif olan “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” sözünü de hatırlatarak, halkın bu seçimde susmayacağına inandığını söyledi.

CHP Projeleri

Seçim çalışmaları sırasında en çok sorulan soru “aile sigortası, emekli intibak yasası” ile ilgili diyen Bıyık, Rize’de 42000 emekli olduğunu; aynı basamaktan emekli olan vatandaşların maaşları arasındaki farkların CHP iktidarında ortadan kalkacağını belirtti. Ayrıca aile sigortası kapsamında, ihtiyacı olan her evdeki kadınların banka hesaplarına en az 600 liradan- 1250 liraya kadar para yatırılacağını belitti. CHP iktidarında kimse yatağa aç girmeyecek dedi.

2005 yılında Kopenhag Kriterleri kapsamında, Türkiye’de tarımın %8’e düşürülmek istendiğini söyleyen Bıyık, Rize nüfusunun %64ü geçimini tarımla sağlıyor. Bu orana inmek demek, her 8 kişiden 7sinin işsiz kalması demektir, diye belirtti. CHP iktidarında üreten bir toplum oluşturacaklarını, tarımın eski günlerine geri döneceğini belirtti.

Rize’de Turizm

Rize’nin turizm ve spor konusunda çok eksikleri olduğunu belirten Bıyık, Trabzon ve Erzurum olmak üzere iki komşu ilimizde Gençlik ve Kış olimpiyatları yapılıyor, ama Rize’de en ufak bir spor aktivitesi düzenlenmiyor diyerek, hükümeti eleştirdi. Eğer ben milletvekili olsaydım Faruk Özak’ın kapısında yatar, en azından 2-3 branşın Rize ilimizde yapılmasını sağlardım.

İktidarları döneminde, Sivil Toplum Kuruluşları ile uzlaşma sağlayarak Rize’yi 12 ay Turizm yapılabilecek bir yer haline getireceklerinin sözünü verdi. Sadece Ayder değil bütün Kaçkar yaylalarının tanıtımının en güzel şekilde yapılması gerektiğini belirten Bıyık, dünyaca ünlü bir turizm bölgesi oluşturmak istediklerini belirtti.

Tüm partilerden oy istiyorum

“Rize’de çok fazla kişide telefon numaram vardır. Benim telefonum 24 saat açıktır. Dilediğiniz zaman arayabilirsiniz, kimseye partisini sormadan elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Ankara’da da aynı numaram 24 saat açık olacaktır. Hiç şüpheniz olmasın.” diyen Bıyık, seçim çalışmalarında halkın kendisine “Hepimizun vekilusun.” demesinden çok memnun olduğunu ve tüm partilerden oy istediğini belirtti.