Tüm PTT İşyerlerinde Yarın Grev Var

Tüm PTT İşyerlerinde Yarın Grev Var
Posta çalışanları yarın ülke çapında tüm PTT işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak.

Posta çalışanları yarın ülke çapında tüm PTT işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak. PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla düzenlenecek eyleme binlerce posta çalışanı destek verecek.

Posta çalışanları PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla yarın ülke genelinde bir gün süreyle iş bırakacak. Eyleme daha önce dört büyük memur konfederasyonun "haberleşme, kağıt ve basın yayın hizmet kolu"nda görevli sendikalarının destek vereceği açıklanırken, Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen bugün konuya ilişkin olarak Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısına katılmadı. Ancak daha sonra telefonla ulaşılan Birlik Haber-Sen yetkilileri yarınki eyleme destek vereceklerini ve konuyla ilgili olarak gün içerisinde yazılı bir açıklama yapacaklarını söylediler.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin katıldı. Grup adına konuşma yapan Resul Akay, 173 yıldır Türkiye'nin en ücra yerlerine her köy, belde, mahalle, ilçe ve ilindeki halka sürekli, kaliteli, etkin ve ucuz hizmet sunan PTT'nin Meclis'e sunulan bir yasa tasarısı ile şirket yapılmak istendiğini ifade ederek, "Bu tasarı kanunlaşırsa diğer özelleştirmelerde yaşandığı gibi PTT'nin sunduğu bu hizmetler piyasalaşarak şirketin insafına bırakılacak, halk parası kadar itibar görüp ucuza aldığı bu hizmetleri pahalıya alacak ve her ödeme için türlü isimler altında bir bedel ödemek zorunda kalacak" dedi.

Ayrıca kurum personelinin hiçbir kanuna tabi olmaksızın güvencesiz olarak çalışmaya mahkum edilirken, unvan yükselmelerinin de güvencesizliğe geçmeleri halinde gerçekleşeceğini ve bununla da yetinilmeyip emeklilik ve türlü sebeplerle boşalan kadrolara da çocukların yine güvencesiz olarak alınıp hiçbir kanuna tabi olmaksızın çalıştırılacaklarını söyledi.

-EYLEME DESTEK İSTENDİ-

PTT kurumunda örgütlü üç sendika olarak bu şartlarda halihazırda kurumda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ve Mecliste bulunan bu tasarının geri çekilmesi için tasarının görüşüleceği 27 Mart Çarşamba günü hep birlikte bir gün süreyle iş bırakacaklarını söyleyen Akay, Bağımsız Haber-Sen, Türk Haber-Sen ve Haber-Sen olarak ayrım gözetmeksizin tüm PTT emekçilerini ve bu hizmeti alan halkı eyleme destek vermeye davet etti.