TÜMSİAD Rize Başkanı Fil, ÇAYKUR Genel Müdür Adayını Açıkladı

TÜMSİAD Rize Başkanı Fil, ÇAYKUR Genel Müdür Adayını Açıkladı
TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından ÇAYKUR Genel Müdürü olarak görmek istedikleri adayı açıkladı.

TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim’in atanması gerektiğini kaydetti.

Başkan Fil, helal ve haramı bilen bir kişi olarak Alim’in ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne neden atanması gerektiğini şu sözlerle açıkladı: “ÇAYKUR Genel Müdürü RİZE’mizin yetiştirdiği dürüst liyakatli helal ve haramı bilen içimizden biri olmalı O kişi de Yusuf Ziya ALİM ‘dir biz bir olalım diri olalım hep birlikte TÜRKİYE Olalım”

ÇAYKUR GERÇEK REKORLARI YUSUF ZİYA ALİM’LE KIRDI. 5 AYDA 500 MİLYON BORÇ ÖDEDİ, YAŞ ÇAY ALIM REKORU KIRDI

Hatırlanacağı üzere 26 Nisan 2018 tarihinde ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu görevden alınmak kaydıyla istifa ettirilmiş ve yerine vekaleten atanan Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, 5,5 aylık görev süresinde uyguladığı tasarruf tedbrileriyle ÇAYKUR’un bankalara olan kredi borcunu 1,527 Milyon TL’den 1 Milyon TL’ye kadar indirmiş ve ÇAYKUR tarihinde yaş çay alım rekorları kırmış. Günlük 9 bin ton yaş çay alım kapasitesinin üzerine çıkarak bir günde 11 bin 500 ton çay alarak üreticinin düşük fiyatla yaş çay alımı yapan özel sektör karşısında çaresiz kalarak düşük fiyatla çay satımının önüne geçmişti. Alim döneminde ÇAYKUR ayrıca tarihinin en fazla yaş aldığı dönemi yaşamış ve rekor kırmıştı.

Fil’in takipçilerinin Yusuf Ziya Alim’e destek mesajları yazdığı görülürken, Ekrem Yüce’nin Sakarya’dan aday adayı olacağının dün haber portalımızda yer almasının ardından çok sayıda okuyucu da Yusuf Ziya Alim’in ÇAYKUR Genel Müdürü olması gerektiği yönünde yorumlarda ve sosyal medyadan paylaşımlarda bulunmuştu.

İşte o paylaşım ve yorumlardan birkaçı:

tumsiad-rize-caykur-genel-mudur-adayini-acikladi.jpgtumsiad-rize-caykur-genel-mudur-adayini-acikladi...jpgyusuf-ziya-alim’e-destek-mesajlari.jpgyusuf-ziya-alim’e-destek-mesajlari-1.jpg

yusuf-ziya-alim’e-destek-mesajlari-2.jpgyusuf-ziya-alim’e-destek-mesajlari-3.jpg