TÜMSİAD Rize Kurucu Başkanı Fil: Rize Artvin Havalimanının Sefer Sayılarında Artışa Gidilmemesinde Kasıt Arıyoruz

TÜMSİAD Rize Kurucu Başkanı Fil: Rize Artvin Havalimanının Sefer Sayılarında Artışa Gidilmemesinde Kasıt Arıyoruz
TÜMSİAD Rize Kurucu Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, Rize Artvin Havalimanının yoğun talep görmesine rağmen sefer sayılarında artışa gidilmemesinin kasıtlı olduğunu vurguladı.

14 Mayıs 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın 5’inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı hizmet verme yerine sıkıntı üretmeye devam ediyor.

İstanbul ve Ankara’ya sınırlı sayıda olan ve talebi karşılayamayan az sayıdaki uçak seferlerine rağmen bu iki kente ilave sefer konulmaması, Rize ve Artvinlilerin yoğun olarak yaşadığı şehirler ile turizm potansiyeli yüksek metropol şehirler olan Bursa, İzmir, Kocaeli, Antalya, Adana’ya konulmayan uçak seferleri dolayısıyla Rize ve Artvin’e gelecek olan havayolu yolcularının Trabzon Havalimanını kullanmak zorunda bırakılması vatandaşların tepkisine neden olmaya devam ediyor. Ayrıca, Rize’nin doğu ilçeleri ile Artvin’e gidecek olan yolcular Rize Artvin Havalimanına gece saatlerinde sefer konulmaması dolayısıyla Trabzon Havalimanını kullanmak zorunda kalınca havayolu servis aracı HAVAŞ’ın Trabzon’dan Rize merkeze kadar yolcu taşımacılığında bulunması dolayısıyla da tepkili. Trabzon Havalimanından gece saatlerinde HAVAŞ’la Rize’ye gelen yolcular Rize’den Artvin yönüne gidebilmek için taksi tutmak zorunda kaldıklarından mesafeye göre uçak biletine ödediği ücretin daha fazlasını taksiye ödeyerek evine ulaştığından Rize Artvin Havalimanına gece seferi konuluncaya dek gece saatlerindeki Trabzon HAVAŞ servisinin Artvin’e kadar hizmet vermesini istiyor.

Halihazırda yüzde 50 kapasite ile hizmet veren Rize Artvin Havalimanı açılışının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen eksik ve konulmayan uçak seferleri ile mevcut seferlerdeki saat düzensizliği dolayısıyla tepki çekmeye devam ederken Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Kurucu Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, Rize Artvin Havalimanı seferlerinin tamamen dolu olmasına rağmen havalimanına sefer konulmamasında kasıt aramak durumunda kaldıklarını söyledi.

Fil, yetkili kişileri göreve davet ederek ilgililerin bir an önce Rize Artvin Havalimanındaki sefer sorununu çözmeleri gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Rize Artvin Havalimanından uçuş yapmak istiyoruz ama bir türlü o işi başaramıyoruz. Ne hikmetse hangi sefere bakıyorsam gecesine gündüzüne dolu, dolu, dolu. Burada artık belli bir seviyeden sonra kasıt aramaya başladım. Hem İstanbul uçuşları, hem Rize uçuşları diyorum ki Rize’den doludur da dönüşleri mi acaba boştur? Ama bakıyorum her tarafta yoğunluk var. Uçak seferleri niye artırılmıyor? Artık burada bir kasıt arıyorum. Bu konuda gerçekten ilgili kişiler bu olaya el atmalı, bu sorunu çözmeli. Rize Havalimanı uçuşlarını kesinlikle arttırmalıdır ve Rizeli’yi seyahat özgürlüğüne kavuşturmalıdır. Başka ellere bırakmamalıdır. Rize Havalimanının geleceği için bu geleceğe sahip çıkalım.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
57 Yorum