TÜMSİAD RİZE: Vefasızlık Yapmayacağız

TÜMSİAD RİZE: Vefasızlık Yapmayacağız
TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, 17 Aralık süreciyle ilgili yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'a karşı vefasızlık yapmayacaklarını kaydetti.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD ) Rize Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Abdulbaki Fil, 17 Aralık süreciyle ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Fil, 17 Aralık 2013 tarihinde başlayan ve birçok yönüyle hala kamuoyunun gündemini işgal eden sürecin doğal bir süreç olmadığını düşündüklerini ve sonuçları Türkiye adına üzüntüyle takip ettiklerini ifade ederek, hadiselerle ilgili, bazı değerlendirmeler yapma ihtiyacının hâsıl olduğunu kaydetti.

VEFASIZLIK YAPMAYACAĞIZ

Başkan Fil, süreçle ilgili değerlendirmesinde "Bir yerde eğer yolsuzluk ve diğer benzeri yasadışı hadiseler varsa tüm gerçekleriyle ortaya çıkarılmasını ve sorumluların gerektiği gibi kanun önünde hesap vermesini, her aklıselim vatandaş gibi bizlerde elbette isteriz. Türkiye’nin maddi ve manevi kıymetlerine zarar verilmesine, kimin tarafından yapılırsa yapılsın rıza gösteremeyiz. Fakat bütün bu yapılanlarla,  maalesef ülke ekonomisine verilen büyük zararı, sadece yolsuzlukların üzerine gitme çabası olarak görmemizi kimse bizden beklemesin." diye konuştu.

Fil, "Vefasızlık yapmayacağız, çünkü bütün bu yaşananların içerideki ve dışarıdaki birilerinin, ısrarla bizlere göstermek istediği gibi, sadece yolsuzlukla mücadele gayreti olmadığının farkındayız." diyerek açıklamasına devam ederken açıklamasını şölye sürdürdü:

Vefasızlık yapmayacağız, çünkü yıllardır arka arkaya birçok alanda inanılmaz kazanımlar sağlayan Türkiye Cumhuriyetinin, beklenmedik aktörler ve senaryolarla tökezletilmeye çalışıldığının farkındayız.

Vefasızlık yapmayacağız, çünkü çok öncelerden kalan müzminleşmiş birçok toplumsal ve ekonomik problem, hali hazırda çözülmüşken ve bir kısmının çözülmesi noktasında da büyük aşamalar sağlanmışken, bunları başaranlara tabiri caizse çelme takıldığının farkındayız.

Vefasızlık yapmayacağız, çünkü bugüne kadar tüm yapıcı toplumsal unsurların da desteğiyle, 11 yıldır birçok alanda emek sahibi olanların emeklerinin şer odakları tarafından yok edilmeye çalışılmakta olduğunun, ortaya çıkarılan toplumsal psikolojik travmayla kaygı ve güvensizlik oluşturulmak istendiğinin farkındayız.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; Huzurun nimetlerini yaşayanlar, külfetlerini taşıyanlara saygılı olmalıdır. Biz TÜMSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu olarak, yıllardır bunca kazanıma sebep olan, çözüm üreten, çare arayan meşru iradeye, ülkemiz adına iyi şeyler yaptığı sürece destek vermeye devam edeceğiz. Tüm karanlık oyunlara insanlık onuru adına karşı duracağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bu vesileyle üyelerimizin ve tüm halkımızın yeni yılını kutlar, Cenabı Hak’tan güzel ülkemizi ve Tüm İslam âlemini fitne tuzağından korumasını niyaz ederiz.