TÜMSİAD Rize'den Kınama ve Başsağlığı

TÜMSİAD Rize'den Kınama ve Başsağlığı
TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, aile yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

Fil, mesajında,  "Bugün (17 Şubat) akşam saatlerinde Ankara'da meydana gelen ve  28 vatandaşımızın vefatı 61 vatandaşımızın da yaralanması ile sonuçlanan alçakça ve hain terör saldırısından bütün milletimizle beraber derin bir üzüntü duyduk. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Mevla dan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz." dedi.

Son aylarda Kadim Medeniyetimizin bizlere manevi hediyesi olan değerlerimize birlik ve kardeşliğimize ve bu toprakların güzel insanlarının huzurunu bozmaya yönelen terör saldırılarıyla karşı karşıya gelmekte olduğumuzu kaydeden Başkan Fil, "Gerçekte bu saldırılar toplumlumuzun bütün kesimlerine yapılan bir saldırıdır. Aslında bir arada yaşama kültürünü önce arap yarımadasında Asr-ı Saadette sonra Endülüs’te Selçuklu ve Osmanlılarda dünyaya öğreten  gösteren ve yaşatan bir medeniyetin mirasçıları olarak ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topyekün olarak bir karşı duruş sergilemeliyiz. Çünkü bizim medeniyetimizde Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Alevi, Sünni, Arap yoktur. Bizim medeniyetimiz özelliği tüm kimliklerimizi bırakıp manevi kardeş olma esasına dayanır. Bu yüzden tüm milletimizce oynanan oyunun farkında olmalıyız.

Bu akşamki saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu saldırın bir daha  olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyor, Ülkemizin ve ilimizin önde gelen STK sı olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce Milletimize ve kamu oyuna saygıyla duyururuz." diye konuştu.