Tüneller Tek Merkeze Bağlandı

Tüneller Tek Merkeze Bağlandı
Trabzon ve Rize’ye iki günlük gezi düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan tünel kumanda merkezini hizmete açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da, Doğu Karadeniz Tünel Kumanda Merkezi'ni hizmete açtı. Erdoğan, “Karadeniz’de 29 tünelimiz var. Hepsi de buradan kontrol ve kumanda edilebilecek. Hayırlı olsun” dedi.

Erdoğan, Akçaabat ilçesindeki Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan Trabzon Tünel Bakım İşletme Şefliği önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Karadeniz Tünelleri Ana Kontrol ve Kumanda Merkezi'nin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu merkezle beraber aynı anda tüm tünellerin takip edilebileceğini ifade eden Erdoğan, ''Karadeniz'de 29 tünelimiz var. Hepsi de buradan kontrol ve kumanda edilebilecek. Ülkemize hayırlı olsun'' dedi.

Erdoğan, daha sonra beraberindeki Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Giresun Valisi Mustafa Yaman, milletvekilleri ve diğer ilgililerle merkezin açılış kurdelesini kesti.

Erdoğan'a, binaya girerek incelediği merkez hakkında Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan tarafından bilgi verildi. Başbakana, tünellerde yaşanan bazı kazaların görüntüleri de izlettirildi.