Turhan, RTEÜ İlahiyat'a Akdeniz'den 1.'lik Kazandırdı

Turhan, RTEÜ İlahiyat'a Akdeniz'den 1.'lik Kazandırdı
RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Turhan'ın doktora tezi, Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri'nde 1. oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Turhan'ın, doktora tezi, Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri'nde birincilik ödülüne layık görüldü

İlâhiyat alanında yapılan ilmî araştırmaları ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi tarafından 2012 yılından beri her yıl verilmekte olan Akdeniz İlâhiyat Araştırmaları Ödülleri’nin yeni sahipleri belli oldu.

Bu yıl toplam 16 başvurunun yapıldığı ödül için eserler, İlâhiyat alanının saygın isimlerinden oluşan 6 kişilik jüri tarafından konusunun özgünlüğü, araştırma yöntemi, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı, değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu ve yazım üslûbunun niteliği ile alanının klasik ve modern kaynaklarından istifade düzeyi açılarından değerlendirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Turhan, “Cerh – Ta’dil İlminin Hicrî İlk İki Asırdaki Gelişim Seyri” adlı doktora teziyle birincilik ödülüne lâyık görüldü.

İkincilik ödülünü, Şırnak Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Kaya, “Çağdaş Tefsirlerde İsrailiyata Yaklaşım ve Kitab-ı Mukaddes Bilgileri” isimli doktora teziyle kazandı. İ

stanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya da “Hanefî Mezhebi Bağlamında İslâm Hukukunda Küllî Kaideler” başlıklı kitabıyla üçüncülük ödülünü aldı.

Yarışmada ayrıca “Cahiliyye Döneminde Araplar” adlı kitabıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Öğmüş ve “Akıl ve Ahlâk: Aristoteles ve Fârâbî’de Ahlâkın Kaynağı” isimli kitabıyla Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Özturan mansiyon ödüllerine lâyık bulundu.

İlk üçe girenlerin ödülleri, Akdeniz Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nin 7 Kasım 2014 Cuma günü düzenleyeceği İslâm ve Sanat Sempozyumu’nun açılışında sahiplerine verilecek.