Turizm Sektörü 2018 Yılından Umutlu

Turizm Sektörü 2018 Yılından Umutlu
Turizm sektörü 2018 yılında 2017 yılının üzerinde bir doluluk oranı beklerken, turizmci Tunç Batum, İngiltere ve Avrupa pazarında da doluluklarının...

Turizm sektörü 2018 yılında 2017 yılının üzerinde bir doluluk oranı beklerken, turizmci Tunç Batum, İngiltere ve Avrupa pazarında da doluluklarının 2017'ye oranla arttığını belirterek 2018 yılının sektör genelinde 2017'nin üzerinde bir doluluk ve gelir sağlayacağını ifade etti.

Turizmde 2018 beklentileri yükseldi. Konu ile ilgili konuşan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, "2018 sezonunu açmış bulunuyoruz. Sezon başında gelen rezervasyonlarda geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 50 artış yakaladığımızı söyleyebilirim. Bizim için en sürükleyici pazar geçmiş yıllarda da olduğu gibi İngiltere. Bu yıl bütçelediğimiz İngiliz pazarı doluluklarını şimdiden aştık. Aynı şekilde önemsediğimiz bir diğer pazar olan Avrupa da geçtiğimiz seneye göre yüzde 15-20 üzerinde doluluklarla seyrediyor. 2018 yılı sektör genelinde 2017'nin üzerinde bir doluluk ve gelir sağlayacak" dedi.

Dövizdeki kur etkisiyle iç pazar fiyatlarının geçen yıla oranla yüksek durumda olduğunun altını çizen Tunç Batum, bu nedenle sektör olarak iç pazar doluluk hedeflerine ulaşabilmek amacıyla çok daha fazla mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Benzer bir şekilde dolar ile çalışan BDT ve Ortadoğu piyasalarının, paralarının devalüasyona uğraması nedeniyle kan kaybettiğini de ifade eden Tunç Batum, bu pazarlardaki hedefleri yakalamak isteyen otellerin maalesef fiyat kırmak zorunda kalabileceğini belirtti. Neredeyse tamamen kesilmiş olan Belçika, Hollanda rezervasyonlarının tekrar hareketlenmeye başladığını da söyleyen Batum, "Artık bir ülkedeki güvenlik tehlikesi gerçekten yüksek değilse, siyasi çalkantılar satın alacak olan kişinin kararını eskisi kadar etkilemiyor ve gitmek istediği ülkeyi seçip rezervasyonunu kendi gündemine göre planlıyor" diye konuştu.

Dünyanın alışageldik konvensiyonel diplomatik yaklaşımları artık bir kenara bıraktığını da belirten Tunç Batum, günümüz liderlerinin birçoğunun ezber bozan yaklaşımlarıyla mevcut siyasi ve ekonomik dengeyi değiştirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut statükodaki değişimler o kadar sık oluyor ki artık insanlar seyahat tercihlerini bu değişim ekseninin dışına kendi isteklerini ön plana alarak belirlemeye başladılar. Bundan on yıl öncesinde gündemi değiştirebilen ve ülkenin turizmini baş aşağı edebilen bir takım jeopolitik gelişmeler bugün daha az ciddiye alınıyor. Ancak tabii ki bölgedeki hassas durumun ortadan kalkması ve ülkemizin her bakımdan istikrarlı ve güvenilir bir çevreye sahip olması hedeflediğimizin çok üzerinde bir turizm potansiyelinin önümüzdeki yıllarda gelişmesini sağlayacaktır."

Turizm Sektörü 2018 Yılından Umutlu

Turizm Sektörü 2018 Yılından Umutlu

Kaynak:IHA