Turizmcilerden Vali Erdoğan Bektaş'a Teşekkür

Turizmcilerden Vali Erdoğan Bektaş'a Teşekkür
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize’deki bir grup turizm sektörü temsilcisi ile birlikte Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile Rizem Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aydoğan, bir grup turizm sektörü temsilcisi ile birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Yaklaşan turizm sezonu öncesi, Rize’yi ziyaret edecek turistlere gerekli konforun sağlanması için yapılması gereken uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette; Rizem Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan, turizm sektörüne sağladığı katkılardan dolayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür etti.

rze-il-kultur-ve-turizm-muduru-ismail-hocaoglu,-rize’de-ki-bir-grup-turizm-sektoru-temsilcisi-ile-birlikte-vali-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-1.jpg

Rize’nin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel varlıkları, florası, faunası ve Kaçkar Dağları’nın yanı sıra termal turizm değerleri ile rafting, kano, kayak, trekking sporlarına uygun parkurlarıyla geniş bir turizm yelpazesine sahip olduğunu belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Bu değerlerin her biri, bizim birer ürünümüz.  Bizlere düşen görev, bu değerlerimizin tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapıp, Rize’yi turizm sektöründe hak ettiği noktaya taşımak olmalıdır” dedi.

Son zamanlarda Arap turistlerin ve turizmcilerin bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Vali Bektaş, “Turizm sektöründeki en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi kalifiye elaman sıkıntısı bir diğeri de turizm sezonunun kısa bir döneme sıkışmış olmasıdır. Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol Projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye olan taleplerin artacağını dikkate alarak bu sorunlarımızı biran önce çözmemiz gerekiyor. Biz idare olarak Rize’de kış turizmini canlandırmak ve sezonu 12 aya yaymak adına Ayder’de Türkiye’nin en büyük kayak merkezini yapmak için gerekli çalışmalara başladık. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Konfor ister. Sizlerde sektördeki gelişmeleri yakından takip edip bu profesyonel hizmeti misafirlerinize sunabilmek adına personellerinizi sürekli hizmet içi eğitimlere tabi tutmalısınız. Ancak bu şekilde turizm sektöründe ön plana çıkabiliriz” dedi.

Vali Bektaş, ayrıca Turizm Haftası süresince gerçekleştirilecek etkinliklerin Rize’nin turizmine olumlu katkı sağlaması temennisinde bulunarak, sektör temsilcilerine çalışmalarında başarılar diledi.

rze-il-kultur-ve-turizm-muduru-ismail-hocaoglu,-rize’de-ki-bir-grup-turizm-sektoru-temsilcisi-ile-birlikte-vali-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-2.jpg