Türk Askeri Boşuna Öldü Diyenlere Cevap

Türk Askeri Boşuna Öldü Diyenlere Cevap
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde muhalefet ve İmralı süreci vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

"MİLLET DEMEK ÇANAKKALE RUHU DEMEKTİR"

Çanakkale Zaferi bir zafer olmaktan, şehit kanıyla yazılmış bir destenn olmaktan daha da öte, Kurtuluş Savaşı'nın bir girizgahı olmuştur. Şehitlerin kutsal kanıyla millet tarifi yaptığımız bir yer olmuştur. Millet; Çanakkale ruhudur. Çanakkel destanı tek bir ırkın, tek bir kavmin, tek bir kabilenin yazdığı bir destann değildir. Eğer o kabri ziyaret ederseniz orada bunu görürsünüz.

PANORAMA 1915

İstanbul'daki panaroma gibi panorama 1915'i burada inşallah yapacağız. Gelibolu ve Eceabat'ta oteller tesis etmek süretiyle gidenlerin orada kalmalarına fırsat verecek yatırımları yapmak istiyoruz. Gelibolu'da 35 ayrı şehitlik tesbit ettik. Çanakkale'yi ziyaret 250 bindi, şimdi 2.5 milyonun altına düşmüyor.

ALPARSLAN'IN MEZARI YAPILIYOR

Türkmenistan devlet başkanı kendi isteği üzerine Merv şehrinde bulunan Alparslan'ın mezarını tespit edip türbe yapılması için çalışma başlattık.

TÜRK ASKERİ BOŞUNA ÖLDÜ DİYENLERE CEVAP

Buradan İstiklal Marşı'nın son dört kıtasını okumak istiyorum. Türk askeri boşuna öldü diyen bazı kendini bilmezlerin bazı densizlerin 76 milyonun ortak hissiyatını bir kez daha anlamalarını istiyorum. Onlar peygamberlikten sonra en büyük mertebeye ulaşmış ölü olmayan dirilerdir. Kalbinde insan sevgisi olmayanlar onların boşuna öldüğü iddiasıyla ancak kendilerini alçaltırlar. Bu ülkeye şehitler sayesinde alçaklar yurdumuza uğramadı hiç bir zaman da alçaklar uğramayacak.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

'TAM GÜN'DE MESAİ DEĞİŞTİ

Tıp camiamızdaki üniversite hocalarımızı yakından ilgilendiren bir düzenlemeyi paylaşmak istiyorum. Tam gün mesai uygulamasını kararlılıkla sürdürüyoruz. Süreç içinde aksamaları tespit ettik. Yapacağımız yasal düzenlemeyle üniversite hocaları mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebilecek. Vatandaş sağlık uygulama tebliğindeki bedel kadar ücret ödeyecek.

Örneğin, üniversitede muayene fiyatı 55 lira. Mesai sonrası öğretim üyesine muayene olan vatandaşımız, üniversite hesabına 55 lira ödeyecek. Bu ücretin bir kısmı hastayı tedavi eden öğretim üyesinin, bir kısmı da kurumun hesabına aktarılacak.

HALEPÇE

İnsanlık tarihine kanlı bir katliam olarak geçen Halepçe Katliamı çeşitli etkinlikle anıldı. 25 yıl önce Halepçe'ye atılan kimyasal silahla masum kadın ve çocuklar katledildi. Şehit edilen binlerce kardeşimizi de rahmetle anıyorum buna benzer insanlık dışı saldırıların yaşanmaması için mücadele edeceğimizi ifade ediyorum. Ortadoğu Kerbela'dan ders çıkarmak gerekirken yüzyıllar boyunca bu acı tekrar tekrar yaşandı. Son 30 - 35 yıl içinde büyük katliamlara şahit olduk. Tıpkı Kerbela gibi bu katliamlardan da ders almadık. BM başta olmak üzere bu kurumların dikkatini çekmedi.

RAKIYI SULU İÇİYORLARMIŞ

CHP'nin Suriye politikasını eleştiren Erdoğan, ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Ben Rizeli'yim. Siz böyle içmeye devam ederseniz, elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz'' dedi.

UTANÇ BELGESİ İSTİYORSAN DERSİM'E BAK

Öncelikle onlar belge değil. Cumhuriyet tarihinin utanç belgelerini göstermek istiyorsan, sana Dersim'in belgelerini gösterdim. 28 Şubat'a bak. Bir gün Dersim'i konuşamadın. Çünkü orada senin geçmişin yatıyor, konuşamazsın.

ASLA PAZARLIK İÇİNDE DEĞİLİZ

Biz CHP, MHP ve BDP gibi sorumsuz değiliz. Yumurta küfesi taşıyoruz sırtımızda. Cerrah dikkatiyle kırmadan dökmeden kimseyi incitmeden çözmenin gayreti içindeyiz Konuşurken bin düşünüyor, bir konuşuyoruz

Adeta Sırat'tan geçiyoruz..Asla pazarlık içinde değiliz, olmadık olmayız. Taviz verme, geri adım asla mümkün değil.. Bahçeli, şehitlerimizin konumunu, konusunu, onların makamını bizim anlayabileceğimiz kadar senin anlama kıratın yoktur.

Öyle ağır hakaretlerle buradan kendine haklılık çıkarmaya çalışma. Bu millet seni de beni de bilir.