Türk Atletizmine Yeni Fidanlar Ekildi

Türk Atletizmine Yeni Fidanlar Ekildi
IAAF Çocuk Atletizmi Projesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı çalışmalarına Gümüşhane Üniversitesi'nin talebi üzerine Gümüşhane'den başladı.

IAAF Çocuk Atletizmi Projesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı çalışmalarına Gümüşhane Üniversitesi'nin talebi üzerine Gümüşhane'den başladı. Seminer Gümüşhane Üniversitesi Konferans Salonu'nda 12-14 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

Çocuk Atletizmi seminerine Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğü'nün aldığı yeni kararlar sonucu 30 kursiyer katıldı. Seminerde kursiyerlere teori ve uygulama dersleri verilirken, uygulamada Gümüşhane Fevzipaşa Ortaokulu'nda 80 öğrenci yer aldı ve eğlenceli atletizmle tanıştı.

Seminer açılışı öncesinde IAAF Çocuk Atletizmi ekibi, Gümüşhane Vali Vekili Aytaç Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu'na bir nezaket ziyareti yaparak projeyle ilgili bilgi verdi.

Seminerin açılışını IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz yaptı. Ayaz, projenin sadece atletizme değil, Türk sporunun altyapısına eğitici ve sporcu kazandırdığını belirtirken şunları söyledi:

"Dünyada bu projeyi farklı uygulayan, projeye yenilikler katan tek ülkeyiz. Bu konuda örnek alınmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin daha etkin ve kaliteli hale gelmesi noktasında yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce IAAF Çocuk Atletizmi projesinin Halk Eğitim Müdürlüklerinde açılan kurslara modül olarak dahil edilmiş olması bunlardan biridir. Bu nedenle de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne teşekkürü bir borç biliyoruz. Ve projenin daha kaliteli hale gelmesi noktasında yeni düzenlemeler yapıyoruz. İşte bu düzenlemelerle 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılındaki ilk seminerimizi daha öncede geldiğimiz Gümüşhane'de yapma kararı aldık. Yeni düzenlemede sadece 30 kursiyer aldığımız için, gelen yoğun talebe yanıt vermemiz mümkün olmadı. Ancak şunu belirtmek isterim ki, bu ilgi bize şevk veriyor ve gönüllülük esasıyla çalıştığımız tüm ekibimizle spora hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Ayaz konuşmasının sonunda projenin sağlıklı bir şekilde yürümesinde desteklerini esirgemeyen Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve yönetimine Türk Sporu adına teşekkür etti.

Seminerin ilk bölümünde, "Y" nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Antrenmana Geçişte Fizyolojik Uyum, Çocuk Atletizmi Programı dersleri IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Grubu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça tarafından verildi.

Seminerde uygulamalı dersler yanında IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Türkiye Koordinatörlüğü'nün projeye eklediği dersler de kursiyerlere aktarıldı. Bu bağlamda, sporda motivasyonun önemi, "Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım" başlığıyla Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perican Bayar Koruç tarafından bir sunumla anlatıldı. Madde Bağımlılığı konusunda dikkat çekmek üzere programda yer alan "Madde Bağımlılığı ve Çocuklar" dersi ise Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu tarafından verildi.

Sporda ve toplum yaşamında dürüstlük ve centilmenliğin içinde yer aldığı "Fair-Play" konusunu ise Öğretim Görevlisi ve televizyon yorumcusu Haldun Domaç tarafından kursiyerlere iletildi.

Eskimeyen değerler unutulmadı

Gelecek nesillerin sağlıklı ve bilinçli oluşması adına gerçekleşen bu organizasyonda, "Eskimeyen Değerler" de unutulmadı. "Geçmişine Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön Veremezler" sloganı doğrultusunda, Türk atletizmi ve Türk sporunun değerleri kursiyerlere tanıtıldı.

Gümüşhane'de gerçekleşen "Eskimeyen Değerler" töreninde kursiyerlere, Türk Atletizminin efsane ismi İsmail Akçay ile Gümüşhane ve Türk Sporuna değerli hizmetler veren Tamer Ünsal, Bayram Yakut, Ertuğrul Sarı ve Muharrem Ateş tanıtıldı. Akçay, kursiyerlere şampiyon bir atlet olmanın sırlarını başından geçen ilginç anılarla süsleyerek anlattı ve kursiyerlerin hoş vakit geçirmesini sağladı.

Eskimeyen Değerlere ödülleri; Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Prof. Dr. Perican Bayar Koruç, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Mirza Egeli, Necdet Ayaz ve Haldun Domaç tarafından verildi.

Gerçekleşen törenin ardından, alınan yeni kararlar doğrultusunda, kursiyerlere seminer öncesi verilen proje konularının sunumu gerçekleşti. 30 kursiyer 15 proje konusunu IAAF Çocuk atletizmi projesi eğitmenlerinin önünde anlattı. Başarılı olan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Seminerde sertifika alan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezlerinde istihdam edilme fırsatını da yakalamış oldu. IAAF Çocuk Atletizmi seminerlerinin bu yılki 2. toplantısı 27-28 Ekim tarihlerinde Ankara Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Türk Atletizmine Yeni Fidanlar Ekildi

Türk Atletizmine Yeni Fidanlar Ekildi

Kaynak:IHA