Türk bayrağı var diye araçları yaktılar

Türk bayrağı var diye araçları yaktılar
Park halindeki 2 araç, kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

Van'da park halindeki 2 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kundaklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Alipaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah namazı için kalkan bir mahalle sakini, patlama sesini duymasıyla balkondan dışarı baktı. Sokakta park halindeki araçlardan 2'sinin yandığını gören şahıs polis ve itfaiyeye haber verdi. Olayı duyan mahalle sakinleri su dolu kovalarla yanan araçlara müdahale etmeye başladı.

Polis olay yerine giderek çevrede güvenlik tedbiri aldıktan sonra kısa sürede bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri Mahmut Koç isimli vatandaşa ait 34 AU 9485 ile Mehmet Erez isimli vatandaşa ait 65 AU 297 plakalı 2 aracı kısa sürede söndürdü. Yangınların söndürülmesinin ardından polis, araçlar üzerinde geniş çaplı inceleme yaptı. Araçların etrafında poşet, pet şişe ve benzini yakmak için kullanılan demir çubuk ele geçirildi.

haber-araba-yakilmasi.jpg

Park halinde olan onlarca araçtan içerisinde Türk bayrağı bulunanların yakılmak istenmesi ise dikkat çekti. Öte yandan kundaklanan 34 AU 9485 plakalı aracın emanet olarak alındığı ve bugün sahibine teslim edileceği öğrenildi.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

haber-araba-yakimi-1.jpg