Türk-bor, Rusya İle Buz Çözücü Solüsyon Anlaşmasını Feshetti

Türk-bor, Rusya İle Buz Çözücü Solüsyon Anlaşmasını Feshetti
Türk-Bor Akaröz Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akaröz, Rusya ile imzaladıkları "kar ve buz çözücü solüsyon" anlaşmasını Rusya'ya tepki olarak...

Türk-Bor Akaröz Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akaröz, Rusya ile imzaladıkları "kar ve buz çözücü solüsyon" anlaşmasını Rusya'ya tepki olarak tek taraflı feshettiklerini açıkladı.

Türk-Bor Akaröz Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akaröz, Rusya'nın Türkiye'ye karşı tutumu nedeni ile yapılan anlaşmayı tek taraflı feshetme kararı aldıklarını söyledi. Akaröz, "Türkiye'den yapılan kar ve buz çözücü solüsyonun ilk parti ürününü teslim ettikten sonra Rusya'nın Türkiye'ye karşı durumu nedeni ile yapmış olduğumuz anlaşmayı tek taraflı feshettik" dedi.

2 ay önce ilk ürünün teslimatını yaptıklarını ifade eden Akaröz, "2 ay önce kar ve buz çözücü solüsyonun ilk ürünlerini göndermiştik. Elimizde göndermemiz gereken 3 parti siparişimiz daha vardı. Fakat yaşanan olaylardan sonra elimizde bulunan siparişleri vermeyerek anlaşmamızı tek taraflı feshettik. Yaşanan gerginliğin son bulması sonrasında yönetim kurulumuzla birlikte alacağımız karar doğrultusunda Rusya ile olan ticaretimizin devam edip etmeyeceğine karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bor madeninden üretilen kar ve buz çözücü solüsyon, Balkanlar dâhil birçok bölgede kendine pazar buldu.

Kaynak:IHA