Türk Çayı "TÜRKÇAYDER"DEN Sorulacak

Türk Çayı "TÜRKÇAYDER"DEN Sorulacak
Türk çayını ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak ve çay üreticilerinin sorunlarını çözmek için TÜRKÇAYDER kuruldu.

Türk Çayını Tanıtma ve Geliştirme Derneği (TÜRKÇAYDER) Türk çayını ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak ve çay üreticilerinin birlikteliğini sağlamak üzere kuruldu. Merkezi İstanbul’da olan TÜRKÇAYDER, çay üretiminde kalite ve çeşitliliği artırmak, üretici ve tüketicilerin sorunlarını tespit etmek ve çözüm sunmak, üyelerin ithalat-ihracatla ilgili faaliyetlerini kolaylaştırmak ve üreticilere maksimum fayda sağlamak için çalışmalar yapacaktır.

TÜRKÇAYDER’in en önemli faaliyet alanlarından biri de; çay endüstrisi ile ilgili mevzuatların oluşturulması ve global uygulamalar ile uluslararası ticaret gerekliliklerini dikkate alan yeni bir Çay Kanunu hazırlanmasında aktif rol üstlenerek, gelişen ve değişen ihtiyaçlara uygun şekilde mevzuatın güncellenmesine katkı sağlamaktır.

Ayrıca çay endüstrisi üreticilerinin karşılaştıkları sorunlarla ilgili her platformda, iletişim ve işbirliği ile hak ve menfaatlerin yasal ve bilimsel  veriler çerçevesinde  korunmasını sağlayacak çalışmaların içinde yer alacaktır.

Çay endüstrisine ait ürünlerin hammadde alımından pazarlamasına kadar her aşamada, üreticiler arasında mesleki dayanışma sağlamayı hedefleyen TÜRKÇAYDER’in üyeleri arasında; Özgür Çay, Doğuş Çay, Karali Çay, Martin-Bauer, Çaykur, Okumuş Çay, Orçay, Doğadan ve Ofçay gibi önemli şirketler yer alıyor.