“Türk Çayında Zararlı Madde Yoktur”

“Türk Çayında Zararlı Madde Yoktur”
Recep Tayyip ErdoğanÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz "çayda kanserojen maddeler var" haberi üzerine yaptığı açıklamada “Türk Çayı temizdir. Bizim çayımızda haşere için ilaç dahi kullanılmıyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan (RTE) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz basında çıkan "çayda kanserojen maddeler var" haberi üzerine yaptığı açıklamada “Türk Çayı temizdir. Bizim çayımızda haşere için ilaç dahi kullanılmıyor” dedi.

Son günlerde yabancı basında çıkan “Çayda Kanserojen maddeler var, sağlığa zararlıdır” haberi üzerine açıklamada bulunan RTE Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Yılmaz “Rize ağırlıklı olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 200 bin ailenin geçim kaynağı olan çay üzerine çeşitli doğru olmayan şişirme haber haberler yayınlanıyor. Bizim bölgemizde üretilen çayda kesinlikle kanserojen madde yoktur. Burada üretilen çay üzerinde haşerede olmaz, çünkü kışın kar altında kalıyor çayımız. Kar altında kalan çayda haşere olmayacağı için ilaçlamada yapılmaz. Ama dünyanın başka yerlerinde üretilen çaylara katkı maddeleri karıştırıldığı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Bu çaylar pestisit ihtiva ediyor. Pestisit olan maddelerden kullananlarda sinir bozuklukları, düzensiz doğumlar gibi bazı hastalıklar görülebilir” dedi.