Türk futbolunun acı kaybı

Türk futbolunun acı kaybı
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında İstanbul'da Kasımpaşa ile karşılaşacak Kardemir Karabükspor yardımcı antrenör Esat Karaberberoğlu'nun hayatını kaybetmesi ile büyük şok yaşadı.

Daha önce Sivasspor'da Bülent Uygun'un yardımcılığını yapan ve sonrasında Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz'in yardımcılığına getirilen Esat Karaberberoğlu akşam gerçekleştirilen antrenmanın ardından antrenman sahasında koşu yaparken kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Yeni Çamlık Tesisleri'nin yanında bulunan Şirinevler Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Antrenör Karaberberoğlu 42 yaşında evli ve 1 kız çocuk babasıydı. Olayın duyulmasından sonra Kardemir Karabüksporlu yöneticiler ve futbolcular hastaneye akın ederken duygu dolu anlar yaşandı.

9.20100911232207..jpg

Bu arada bu acı olayın arkasından Karabükspor Yönetim Kurulu'nun yönetimin pazartesi günü Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanacak Kasımpaşa maçının ertelenmesi için Futbol Federasyonu'na başvurduğu öğrenildi.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kardemir Karabükspor'da Menajer Metin Yılmaz, yardımcı antrenör Esat Karaberberoğlu'nu kalp krizi sonucu kaybettiklerini, acılarının büyük olduğunu bildirdi.

Yılmaz, Şirinevler Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hocalarının bugün yaptıkları Antrenman sonunda Yaşar Kaptan Cebi Antrenman sahasında düz koşu yaptığı sırada yere düştüğünü ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Hastanede bütün müdahalelere rağmen hocalarının hayatını kaybettiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi; "Hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir değerimizi yitirdik. Hocamız akşam saatlerinde düz koşu yaptığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Pazartesi günü Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacağımız maçın iptali için yetkililerle telefon görüşmesi yaptık. Ancak telefon görüşmemiz sonunda olumsuz cevaplar aldık. Yarın defin işlemleri yapılacak."

Karabük Valisi İzzettin Küçük de hastaneye gelerek Kardemir Karabükspor yönetimi ve futbolcularına başsağlığı diledi.