Türk futbolunun kalbi İnönü'de atacak

Türk futbolunun kalbi İnönü'de atacak
Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci derbisinde Beşiktaş, pazar günü evinde Galatasaray'ı konuk edecek.

Süper Lig'in 11. haftasında dev derbi!.. Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci derbisinde Beşiktaş, evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek.

Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Derbinin 4. hakemi ise Süleyman Abay.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Süper Lig'de 17 puanı bulunan Beşiktaş, 18 puanlı Galatasaray karşısında galip gelerek zirve yarışını sürdürmeyi ve puan cetvelinde rakibini geçmeyi hedefliyor.

Siyah-beyazlılarda Ekrem Dağ dışında sakat futbolcu bulunmazken, sakatlıkları geçen Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman da teknik direktör Carlos Carvalhal'in görev vermesi halinde derbide forma giyebilecek.

Gözler Portekizliler'de

Derbide Beşiktaş'ın en büyük kozları Portekizli futbolcuları olacak.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa ve Hugo Almeida'nın derbideki performanslarını merak ederken, Spor Toto Süper Lig'de 3 gol atan Simao, 2 gol kaydeden Almeida ve henüz ''siftahı'' olmayan Quaresma'dan da gol bekliyor.

Bu 3 futbolcuyu ilk 11'de oynatması beklenen Carvalhal'in, savunmayı değiştirmeyip Hilbert, Egemen Korkmaz, Sivok ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturması, orta alanda ise Ernst, Aurelio ve Veli Kavlak'a şans vermesi bekleniyor.

Bu arada, Portekizli teknik adam kalede oynatacağı isim konusunda zorlanacak. Carvalhal, sakatlıktan çıkan tecrübeli Rüştü Reçber veya son haftalarda başarılı bir performans ortaya koyan Cenk Gönen arasında tercih yapacak.

İşte Beşiktaş'ın olası 11'i

Cenk - Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail - Quaresma, Aurelio, Ernst, Veli - Simao, Hugo Almeida

GALATASARAY CEPHESİ

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci derbisinde Beşiktaş'ın konuğu olacak Galatasaray, rakibi karşısında galibiyeti hedefliyor.

Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı ekip, derbiden galibiyetle ayrılmanın hesabını yapıyor.

Sakat futbolcuları Engin Baytar, Gökhan Zan ve Sabri Sarıoğlu'nun iyileşmesiyle derbi öncesi alternatifleri çoğalan ''Cim Bom''da tek eksik Yekta Kurtuluş. Uzun süreli sakatlığı bulunan Yekta, derbide forma giyemeyecek.

Kötü istatistiklere son vermek istiyor

Derbi öncesi birçok kötü istatistiği göze çarpan Galatasaray, Beşiktaş galibiyetiyle yeni bir sayfa açmak amacında.

Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda yaptığı son 15 lig maçından sadece 1'ini kazanabilen, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı ligdeki son 26 deplasman derbisinden yine sadece 1'inde 3 puana ulaşan, 2010 yılının başından bu yana hiçbir lig derbisini kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, derbide bu kötü istatistikleri sonlandırmayı amaçlıyor.

Galatasaray'ın başında 3. dönemindeki ilk derbisine çıkacak deneyimli teknik direktör Fatih Terim ise, kariyeri boyunca İnönü Stadı'nda hiçbir lig maçında yenemediği Beşiktaş'a karşı bu kez ekibiyle birlikte üstünlük kurmanın planlarını yapıyor.

Terim'in tercihleri

Galatasaray teknik Direktörü Fatih Terim, sakat futbolcularının iyileşmesiyle derbide birkaç mevkide tercih yapmak zorunda kalacak.

Servet Çetin'in kart cezalısı ve sakat, Gökhan Zan'ın da sakat olduğu dönemde savunmanın ortasında Ujfalusi ile birlikte oynattığı genç Semih Kaya'nın performansından çok memnun olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, bu oyuncuların iyileşmesiyle bu mevkide tercih yapacak.

Terim'in, formda ama deneyimsiz Semih Kaya ile, sakatlıktan yeni çıkan, ama bu tip maçları oynamaya alışık, eski Beşiktaşlı Gökhan Zan arasında tercih yapması bekleniyor.

Orta alanda, performansı tartışma konusu olan Riera'nın yerine sakatlıktan çıkan Engin Baytar'ı oynatması beklenen Terim, aynı zamanda Ayhan Akman ile Sabri Sarıoğlu arasında da tercihte bulunacak.

Olası 11

Galatasaray'ın Beşiktaş karşısına şu olası 11'le çıkması bekleniyor:

Muslera - Eboue, Semih Kaya (Gökhan Zan), Ujfalusi, Hakan Balta - Kazım, Selçuk İnan, Melo, Ayhan (Sabri) - Engin Baytar, Elmander

SÜPER LİG'DE 3 MAÇ DAHA VAR

Öte yandan, Spor Toto Süper Lig'de pazar günü 3 maç daha oynanacak. Program şöyle:

13.00 Medical Park Antalyaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor

13.00 Sivasspor - Gençlerbirliği

16.00 Gaziantepspor - Manisaspor