Türk hava kurumu'ndan kavurma dağıtımı

Türk hava kurumu'ndan kavurma dağıtımı
THK Görele Şube Başkanı Ercan Mimiroğlu, yaptığı açıklamada, halktan aldıklarını tekrar halka dağıttıklarını kaydetti.

Türk Hava Kurumu (THK) Giresun’un Görele İlçe Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda vekaleten kesilen kurbanların etlerinden yaptırılan kavurma paketlerini bu yıl ki Kurban Bayramı’na 1 ay kala muhtaç ve yoksul vatandaşlara dağıttı.

Türk Hava Kurumu’na yapılan bağış ve yardımların muhtaç ailelere yardım olarak geri döndüğünü ifade eden Mimiroğlu, “Genel Merkezimizce hayırsever vatandaşlarımızın vekaleten kestirdikleri kurban etlerinden hazırlanmış kavurmalar THK Görele Şubesi Genel saymanı Hasan Kuğu ile birlikte 72 ihtiyaç sahibi kişilere evine teslim ettik. Bu kavurmaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında şubemize yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.


THK Görele Şubesi olarak her yıl elde ettikleri gelirleri muhtaç olan ailelere ve eğitimde harcadıklarını belirten Başkan Mimiroğlu, “Türk Hava Kurumu’na yapılan yardımların yüzde 50’si sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve yüzde 3’de Diyanet Vakfı’na aktarılmaktadır. Geriye kalan ‘40’lık dilim de Türk Hava Kurumu’na aktarılmaktadır” diye konuştu.