Türk Jeti Suriye Karasularında Düştü

Türk Jeti Suriye Karasularında Düştü
TSK yaptığı açıklamada, Malatya'dan kalkış yapan uçak ile radar ve telsiz temasının kesildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Malatya’dan kalkan bir askeri uçakla irtibatın Hatay’ın güneybatısında kesildiğini bildirdi.

Malatya Erhaç meydanından kalkan uçağın Hatay' ın Samandağ ilçesi güneyinde Suriye karasularının 8 mil açığına düştüğü öğrenildi.

Bu bölgede arama yapılabilmesi için Suriye'den izin alınmasına çalışıldığı belirtildi.

Mersin'den ve Hatay'ın İskenderun İlçesi'nden Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler uçağın düştüğü sanılan bölgeye doğru denize açıldı...

GENELKURMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, “22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya/Erhaç Meydanından kalkış yapan bir uçağımız ile saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarına derhal başlanmıştır” denildi.

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADESİ

Görgü tanıklarının ifadesine göre; Malatya'dan kalkan uçağımız Hatay'ın Yayladağ ilçesine yakın bir noktadan denize düştü.  Sahil köylerindeki sakinler patlama sesi duyduklarını ifade etti. Uçağımızın düştüğü iddia edilen noktanın Suriye tarafına Rusya radar üssü kurulmuştu.

DÜŞEN UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Malatya’daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.