Türk Kültüründen Farklı, Keşfetmeye Değer 5 Ülke

Türk Kültüründen Farklı, Keşfetmeye Değer 5 Ülke
Yurtdışına seyahat etmenin en güzel nedenlerinden biri de yeni kültürleri keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmaktır.

Kendi kültürümüzden farklı gelenekler ve yaşam stilleri görünce onları keşfetme duygusu yola çıkma arzusunu tetikler. Türk kültüründen tamamen farklı özelliklere sahip birçok ülke bulunuyor. İşte bunlardan 5 tanesini sizlerle paylaşıyoruz.

1-Hong Kong

Asya kıtasında bulunan ülkeler şüphesiz Türk kültürüne çok uzak. Yemekleri, yaşam tarzları, çalışma şartları, insanları ve diğer tüm özellikleriyle çok değişik bir yapıya sahip Hong Kong mutlaka keşfedilmeli. Özellikle yemek kültürleri inanılmaz farklı çeşitleri barındırıyor. Saygı ve insanlarla olan iletişim açısından bilinmesi gerekenler buraya gidilmeden önce mutlaka öğrenilmeli. Eğlence hayatının da muhteşem olduğu Hong Kong, farklı kültürüyle sizi bekliyor. Asya kıtasındaki diğer ülkelerin seyahat bilgileri bu sayfada.

2-Hollanda

Özgürlükler şehri olarak bilinen Amsterdam, Avrupa’daki en özgür yaşamı temsil ediyor. Mimari yapılarıyla ve tarihi özellikleriyle de binlerce turisti ağırlayan bu güzel şehirde çoğu şey legal. Yasakların olmadığı şehirde uyuşturucu tüketimi ve genelevlerin yasal olarak hizmet vermesi tamamen farklı bir kültürü ortaya çıkarıyor. Yemekleri, evleri, insanları ve diğer yaşam olanaklarıyla Amsterdam kesinlikle keşfedilmesi gereken bir şehir.

3-Amerika Birleşik Devletleri

Sabah kahvaltısından akşam yemeğine tamamen farklı bir yemek kültürü, aile yaşantısı, arkadaş ilişkileri, toplum ve teknoloji... Coğrafi olarak bize uzak olan ABD kültürel açıdan da uzak. Tamamen teknoloji odaklı bir ülke olmakla birlikte suç oranının da hala yüksek olduğu bu ülkede keşfedilecek güzel yanlar da var.

4-Tayland

Bir diğer özgürlükler ülkesi daha. Doğal yaşamın yer aldığı birçok ada keşfedilmeyi beklerken merkezi şehirlerdeki özgür ve eğlenceli yaşam etkileyici. Ucuz bir ülke olması da Tayland’ı özel kılıyor. Tatil için gitmişken ilginizi çekecek birçok şey bulabilirsiniz. Gece hayatının son derece eğlenceli olması, yemekler, insanlar ve diğer olanaklar için Tayland’ı keşfedilmesi gereken ülkeler listenize ekleyin! Tayland gezi notları ve seyahat bilgileri için http://www.yoldasin.com/asya/guney-dogu-asya/tayland/ sitesini tavsiye ediyoruz.

5-Singapur

Yasaklar ülkesi olarak bilinen Singapur ayrıca lüks alışveriş ve yaşamın da simgesi haline gelmiş durumda. İlginç yasaklarıyla ön plana çıkması farklı bir kültürü ve insanlar üzerindeki baskıyı artırıyor. Geleneksel yemekler ve zengin yaşamı görmek için Singapur’a seyahat edebilir, Asya kültürünün en derin yaşandığı bu ülkeyi keşfedebilirsiniz.

Görülmesi gereken ülkeler listenize Küba, Kanada, Çin, Japonya, Danimarka gibi yerleri de ekleyebilirsiniz. Yeni ülkeler görmenin hem size katkısı olur hem de yeni insanlarla tanışırsınız. Seyahat ederken farklı kültüre sahip ülkeleri tercih etmek çok daha verimli olacaktır.