Türk Savunma Şirketi Abd’den Ödülle Döndü

Türk Savunma Şirketi Abd’den Ödülle Döndü
Türkiye'de savunma sanayinin önemli kuruluşlarından Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi, Samsun tesislerinde ürettiği Canik TP9Fx modeli ile ABD'de "2017 Yılın...

Türkiye'de savunma sanayinin önemli kuruluşlarından Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi, Samsun tesislerinde ürettiği Canik TP9Fx modeli ile ABD'de "2017 Yılın Tabancası" ödülünü kazandı.

Türkiye'de savunma sanayinin önemli kuruluşlarından Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi, ABD'de bu yıl 20-22 Temmuz 2017 tarihlerinde ikincisi düzenlenen "Yılın Ateşli Silahlar Endüstrisi Takım Yarışması ve Ateşli Silahlar Endüstrisi Tercih Ödülleri" (Annual Firearms Industry Team Challenge and Firearms Industry Choice Awards) etkinliğinden ödüllen döndü. Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmaya tüm kategorilerde 98 şirket katılırken, şirketlerin ürünleri; üreticilerden son kullanıcılara, güvenlik memurlarından (asker/polis) satış temsilcilerine ve atıcılara kadar endüstrinin her kademesinden isimlerin oluşturduğu bağımsız jüri üyeleri tarafından titiz bir şekilde değerlendirildi. Jüri tarafından yapılan 28 saatlik değerlendirmede, ürünlerin teknik özellikleri, performansları, sunumları ve fiyatları dikkate alındı.

Tabanca kategorisinde son değerlendirmeye Canik, Glock, Springfield, H&K ve Sig Sauer olmak üzere beş şirket kalırken, SYS şirketi tarafından üretilen Canik TP9SFx modeli, "2017 Yılın Tabancası" (Handgun of the Year) ödülüne layık görüldü.

ABD'YE TABANCA İHRACATINDA DÜNYADA SEKİZİNCİ MARKA

2000 yılından bu yana Samsun'daki tesislerinde Canik markası altında yarı-otomatik tabanca üretiminin yanı sıra roket ve füze sistemleri ve havacılık üretimi de yapan şirket, Türkiye'nin tabanca ihracatının yaklaşık yüzde 70'ini tek başına gerçekleştiriyor. Ayrıca 2016 yılı verilerine göre, ABD'ye tabanca ihracatında dünyada sekizinci marka konumunda bulunuyor.

Kaynak:IHA