Türkel, Faturayı Çaykur İşçisine Kesti

Türkel, Faturayı Çaykur İşçisine Kesti
Tek Gıda–İş Sendikası Genel Merkezi, başarısızlıkla sona eren Çaykur grevinin faturasını Çaykur işçisine kesti.

Tek Gıda–İş Sendikası Genel Merkezinde yapılan mevcut üç genel yöneticinin Recep Ali Çelik, Mecit Avaç, Mehmet Karataş salona dahi gelmediği Olağanüstü Genel Kurul Tek Gıda – İş Sendikasında çok sık yaşanan iç hesaplaşma havasında yapıldı. Başarısız olan grevin ardından yapılan seçimler sonucunda 10 bin çalışanı bulunan Çaykur, Tek Gıda İş Sendikası genel yönetiminde artık söz sahibi olamayacak.

Teşkilata mektup adı ile yazılan bir sürü yolsuzluğun hesabını Genel Başkan Mustafa Türkel Rize delegesini ve mevcut şubelerini suçlayarak cevaplamaya çalıştı. Bu durumdan rahatsız olan bazı delegelerin anlatımına göre Mustafa Türkel her zaman yaptığı gibi hakkında açılan yolsuzluk dosyalarının, ortadan kaybolup zaman aşımından kurtardığı yolsuzluk davalarının, sendikasına hiç hizmet vermemiş avukatlara yüz binlerce lira para aktarılmasının, sanık olarak yargılandığı davaların parasını bile sendika kasasından ödetmesinin hesabını vermek yerine kendisinden başka her kurum ve kişiyi suçlayarak kendisini ve Tek Gıda–İş Sendikasını aklamaya çalışmıştır.
 
Yüz binlerce üyeden yirmi bin küsur üyeye düşmenin, 9 bölge, 108 şubenin kapatılmasının, 3 tane dinlenme tesisinin satılıp harcanmasının, yüzlerce gayrimenkulün ve trilyonlarca paranın buharlaşmasının hesabını vermek yerine mevcut Rize bölge yöneticisine, Rize şubelerine ve Rize delegelerine saldırmayı seçmiş ve sonunda da yeni seçilen yönetime yaklaşık 10 bin çalışanın olduğu ÇAYKUR’ a bir genel yönetici dahi seçtirmeyerek ÇAYKUR ve ÇAYKUR işçisine ne kadar ilgisiz ve alakasız olduğunu tescillemiştir.
 
Her beyanatında ÇAYKUR’ da Tek Gıda – İş Sendikası olarak toplu iş sözleşmesi imzalama şanslarının kalmadığını söyleyen, ÇAYKUR işçisini Greve çıkmadığı için ihanetle suçlayan Mustafa TÜRKEL son hamlesini de ÇAYKUR’ un Genel Merkezdeki yöneticisi Recep Ali ÇELİK’ i yönetimden düşürerek yapmış bir anlamda ÇAYKUR’ da tamamen kendi basiretsizliğinden uygulamayan Grevin faturasını ÇAYKUR işçisine kesmiştir.
 
Bizde özellikle bu uygulamadan sonra Tek Gıda – İş Sendikasını ve ÇAYKUR işçisinin takınacağı tavrı yakından izlemeye devam edeceğiz.