Türkistanlılar Derneği İftar Verdi

Türkistanlılar Derneği İftar Verdi
Adana'da Türkistanlılar Derneği'nin verdiği iftar yoğun ilgi gördü.

Adana'da Türkistanlılar Derneği'nin verdiği iftar yoğun ilgi gördü.

Türkistanlılar Derneği iftar yemeği programına Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı İlker Medeni, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Recep Çalışkan, Azerbaycan Derneği Başkanı Av.Yakup Bulut, Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Ulaşan, Adana Aydınlar Ocağı Başkanı Muhsin Özkale katıldı. Ayrıca, ASKON Adana Şubesi ve STK Yönetim Kurulu Üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar programı öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Dualarla oruçlar açıldı.

Türkistanlılar Derneği Başkanı Osman Beg, yaptığı konuşmasında, "Ramazan ayı, mübarek ve on bir ayın sultanı olarak bilinir. Onu diğer aylardan ayıran ve faziletli kılan pek çok şey vardır. Zira bu ay, Allah'ın rahmetine ulaşmaya ve günahlardan bağışlanmaya vesile olmaktadır. Ramazan, günlük hayatın koşuşturması içerisinde varoluşunun anlamını gözden kaçıran insanın, özüne dönüş imkanı bulduğu bir maneviyat mevsimidir. Fakirlere, yoksullara ve kimsesizlere dost ve paylaşma elimizi uzatmanın, yüreğimizdeki sevgiyi çoğaltmanın, dertliyle dertli, mutluyla mutlu olmanın, Rabbimizi yüceltmenin ve gözyaşlarıyla her birimiz için Rabbimizden af dilemenin, dualarla birbirimizin değerlerini hissetmenin zamanıdır. Bizi bencilliğe, bireyselciliğe iten bütün olumsuzluklara rağmen, iyilik, fedakarlık ve bütün güzellikler adına ne varsa harmanlayıp gönülden gönüle sunmaktır. Herkese yüreğimizin kapılarını açarak, hatalı olanları hatalarından dolayı yalnız bırakmamaktır. Sevgi dolu bir yüreği, bir düşünceyi birbirimize açabilmek, bir tebessümü paylaşabilmektir. Çünkü Ramazan, paylaşma zamanıdır" dedi.

Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı İlker Medeni ise Ramazan ayında Doğu Türkistan'da bulunan Müslüman Uygur Türklerine ve dünyada zulüm altında bulunan tüm Müslümanlara duaların eksik edilmemesini isteyerek, "Allah yar ve yardımcıları olsun. Doğu Türkistan da Cenabı Allah'ın yardımı ile bir gün mutlaka bağımsız olacak ve bağımsız Türk Cumhuriyetlerinin yanında hak ettiği yeri alacaktır" diye konuştu.

Türkistanlılar Derneği İftar Verdi

Türkistanlılar Derneği İftar Verdi

Kaynak:IHA