Türkiye beyaza büründü

Türkiye beyaza büründü
Türkiye'nin birçok ili yağan karla beyaza büründü.

BOLU

İstanbul Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı sonrasında D-100 karayolu ve TEM Otoyolu beyaza büründü.Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı’nda sürücüler zor anlar yaşıyor. Özellikle Bolu Dağı’nın Düzce kesiminde yoğunluğunu arttıran kar yağışı Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde zeminde etkili oluyor. Karayolları ekipleri tam kadro çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.Bolu kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında vatandaşlar şemsiyeleriyle sokağa çıkarak yılın etkili olan ilk karının güzelliğini yaşadılar. Her yıl kar yağışının daha erken geldiği Bolu’da vatandaşlar geç gelen kar yağışının tadını çıkarttılar.Kent merkezinde Bol Belediye ekiplerinin çalışmaları da devam ediyor. Şehrin önemli noktalarında kar temizleme ve tuzlama araçları devam ederken, kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.

KOCAELİ

Kocaeli'ye yılın ilk karı düştü. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında başlayan yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de bulunduğu Umuttepe yerleşkesine ulaşımda aksamalar meydana geldi. Meteorolojinin kar uyarılarının ardından yerleşkede 24 saat nöbet tutan kar timleri yolu açmaya çalışırken, vatandaşlar tüm uyarılara rağmen kara hazırlıksız yakalandı.Kocaeli'da hafta sonuna kadar yağış beklenirken, uzmanlar yaşanılabilecek olası olumsuz durumlara karşı vatandaşları uyardı.

KÜTAHYA

Kütahya’ya mevsimin ilk karı yağdı. Sabaha karşı başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, il merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışının bugün de aralıksız olarak devam etmesi bekleniyor.

Park etmiş araçların ve ağaçların üzeri karla kaplanırken, kar kalınlığı yer yer 7-8 santimetreye kadar ulaştı. Belediye ekipleri şehrin işlek cadde ve sokaklarında kar temizleme çalışması sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladı.Bu arada, vatandaşlar, kar yağışının bu yıl çok geciktiğini belirterek, "Kütahya'ya mevsimin ilk karı Kasım ayında yağardı. Bu yıl ise Aralık ayının sonunu buldu" dediler.Yetkililer, kar yağışı nedeniyle köy yollarında şimdiye kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını bildirdiler.

HAKKARİ

Hakkari’de kar yağışını fırsat bilen esnaflar gece yarısı caddelerde kardan adam yaparken, bazı aileler ise evlerinin kapısında kartopu oynamanın sevincini yaşadılar. Yoğun kar yağışı nedeniyle 132 köy ile 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de, dün akşam saatlerinde yapılan açıklama ile okullar iki gün süreyle tatil edildi. İş yerlerinin önünde biriken karları üst üste toplayan bazı esnaflar ise 1 metre yükseklikte kardan adam yaparak önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çocukları uykuda olan bazı aileler ise bu durumu fırsat bilerek kendilerini dışarı atarak kartopu oynamanın tadını çıkardılar.

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Pendik, Kartal, B.Çekmece, Sarıyer’in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde etraf beyaz örtüye bürünmeye başladı. Şehir merkezinde ise yağış sulu kar ve hafif kar şeklinde devam ediyor. Gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağacın devrildiği kentte, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.