Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası, Rize’de Başladı

Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası, Rize’de Başladı
Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Rize'de ilk gün müsabakalarıyla başladı.

Rize Yeni Şehir Spor Salonu'nda, milli boksör ve uluslararası boks hakemi Lütfü Okuyucu adına düzenlenen şampiyonaya 25 ilden 86 sporcu katıldı. Müsabakalara vatandaşlar ücretsiz olarak katılım sağladı. 
Şampiyonada 10 sıklette ringe çıkacak boksörler altın madalya için kıyasıya mücadele edecek. Organizasyonun final maçları ise 21 Aralık Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak.

ilk gün açılış müsabakalarına, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve çok sayıda sporsever katıldı.

turkiye-buyuk-erkekler-boks-sampiyonasi,-rizede-basladi-foto-galeri.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, açılış seremonisindeki konuşmasında, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Sporun önemine işaret eden Bektaş, zorlu yarışta bütün sporculara başarı diledi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de yaptığı konuşmada "Arkadaşım ve takım arkadaşım olan Türk boksunun büyük İsmi Lütfü Okuyucu'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Bizlere ve Türk boksuna katkısı çok büyüktür. Adını bu şampiyonaya verdik" dedi. Gözgeç konuşmasının devamında katkılarından ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi.

Gözgeç sporcuların şampiyonada elde edecekleri başarıyla Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacağını söyledi.

Rize Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "Çayın başkenti Rize'de sizleri görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Boks dünyasının duayen ismi Lütfü Okuyucu'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu tür şampiyonalar için bizlerden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" İfadesini kullandı.
Şampiyonada sporcular 49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 kilogramda Türkiye şampiyonluğu için yarışacak. Maçlar üçer dakikada üç raunt olarak yapılacak.