Türkiye Diyanet Vakfı’nda Bayrak Değişimi

Türkiye Diyanet Vakfı’nda Bayrak Değişimi
Son dönemde ülkemizde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerle dikkati çeken Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yeni genel müdürü Mustafa Tutkun oldu.

Eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine, cami inşaatları ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda hayata geçirdiği projelerle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı'nın üst yönetiminde görev değişikliği yaşandı. Türkiye Diyanet Vakfı'nda 2012 yılından bu yana genel müdür olarak görev yapan ve vakfa büyük katkı sağlayan İsmail Palakoğlu, görevini Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun'a devretti. Palakoğlu, yeni dönemde çalışmalarına Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliğinin en yoğun olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde devam edecek.

MUSTAFA TUTKUN KİMDİR?

Daha önce TDV Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan ve sivil toplum tecrübesiyle bilinen Mustafa Tutkun, 1972 yılında Çanakkale Biga'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Çanakkale'de tamamlayan Tutkun, Çanakkale İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde üç yıl eğitim aldı. Daha sonra bu bölümü bırakarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tamamladı. 1999 yılında Kosova'ya giderek 4 yıl boyunca bir sivil toplum kuruluşunun Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'taki çalışmalarını yürüttü. 2003-2005 yılları arasında çocuklarda karakter eğitimi üzerine yayınlar yapan bir derginin kuruluşunu üstlendi. 2005 yılından bu yana uluslararası faaliyetleri bulunan sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Tutkun, bu süre zarfında 70'ten fazla ülkeyi ziyaret etti ve buralarda afet, yardım ve kalkınma projelerinin uygulanmasında ve yürütülmesinde görev aldı, birçok uluslararası toplantı, konferans ve programın organizasyonunu gerçekleştirdi. Tutkun, belirli aralıklarla farklı yayın organlarında makale ve köşe yazıları yazdı. Türkiye Diyanet Vakfı'nda Haziran 2011'de Dış İlişkiler Müdürü olarak göreve başlayan ve 23 Ocak 2012 tarihinden bu yana Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Tutkun, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti'nin aldığı karar doğrultusunda 6 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Tutkun, iyi derece İngilizce ve Arapça'nın yanı sıra orta düzey Arnavutça ve Malayca da bilmektedir.