“Türkiye Dünyanın En Stratejik Bölgesidir”

“Türkiye Dünyanın En Stratejik Bölgesidir”
Dünyanın en stratejik bölgesinin Türkiye olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ayakta kalması için güçlü olması...

Dünyanın en stratejik bölgesinin Türkiye olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ayakta kalması için güçlü olması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fırat Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenine katıldı. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kurum müdürleri, öğretim üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye'nin büyümek zorunda olduğunu belirten Bakan Eroğlu, bu coğrafyada ayakta kalmak zorunda olduklarını söyledi. Türkiye'nin dünyanın en stratejik bölgesi olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Dolayısıyla güçlü olmak suretiyle ayakta kalacaktır. Bu bölgede ayakta kalmanın yegane çaresi güçlü olmaktan geçer. Çünkü Türkiye üzerinde çok oyun oynanıyor. 1699'da Karlofça'dan buyana batı, "Artık biz bu kahraman milleti silahla, topla ve tüfekle yenemeyiz" diyorlar. Adlarına da şark meselesi dedikleri böl, parçala, yut taktiği ile hala uğraşıyorlar. Oyunlar ve haclı seferleri bitmiş değildir. Batının hedefi bu milleti yok etmektir. Çünkü şuanda asırlardır İslam'ın kolu ve kılıcı olan bu milleti yok etmeye çalışıyorlar. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır. Bu topraklarda bu millet dimdik ayakta kalacak ve şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır" dedi.

Güneyde bir koridor açılmasına müsaade etmeyeceklerini aktaran Eroğlu, "Hiç beklenmedik bir anda Fırat Kalkanı Operasyonunu başlattık. Dabık'da bir kainat veya zafer olacakmış falan diyorlar. Onları hemen sildik geçtik. Aslında Osmanlı coğrafyası bizim gönül coğrafyamızdır. Onları asla ihmal edemeyiz" diye konuştu.

'Musul'da varız" dediklerini dile getiren Eroğlu, "Çünkü Musul Misak-i Milli sınırlar içerisindedir. En iyi müdafaa taarruzdur. Terör örgütleriyle başaramadıkları için içimizden yıkmak için FETÖ'yü devreye soktular. Ruhlarını bir dolara satan, hatta onları muska olarak cebine koyan sapık inanca sahip olan bu insanların Türkiye'yi ne hale getirmek istediklerini gördük. Kendi kardeşlerine kurşun atıyor ve meclisi bombalıyor. 241 şehidimiz var. Bu tarihimizin en alçak gececisiydi" şeklinde konuştu.

Akademik yıl açılışının ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri üniversite kampüsüne fidan dikti. Eroğlu, daha sonra programı dahilinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda toplantıya katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrasında Eroğlu, Elazığ'dan ayrıldı.

Kaynak:IHA