Türkiye evde kaldı, Tebrikler Bosna

Türkiye evde kaldı, Tebrikler Bosna
Bosna Hersek umutları bitirdi.. 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde millilerimizin rakibi olan Bosna Hersek grup ikincisi oldu.

Dünya Kupası elemelerinde 5. Grup'taki Türkiye için hayati öneme sahip olan Bosna Hersek deplasmanda Estonya karşısında maçın her iki yasında attığı gollerle kazanarak play-off baraj maçını garantiledi.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde A Milli Takımımız'ın umutlarını bitiren mücadelede Bosna-Hersek deplasmanda, Estonya'yı 2-0 mağlup etti.

Bosna Hersek bu galibiyetle tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine gitmek için play-off baraj maçı oynama hakkı kazanırken, Milli Takımımız'ın mucizelere kalmış olan Dünya Kupası'na katılma umutları da sona erdi.

Estonya'daki A. Le Coq Arena'da oynanan ve ilk yarısı da Bosna'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın golleri 29. dakikada Dzeko ve 62. dakikada Ibisevic'ten geldi.

Bosna - Hersek bu galibiyetle puanını 19'a yükseltip baraj maçı oynama hakkı kazanırken, Estonya 5 puanda kaldı.

DZEKO BAŞLADI, IBISEVIC BİTİRDİ...

ESTONYA : 0  BOSNA HERSEK : 2

 Estonya: Pareiko Sisov Rahn Piiroja Kruglov Kink Vunk Vassiljev Lindpere Oper Voskoboinikov

Bosna Hersek: Supic Spahic Nadarevic Jahic Hrgovic Muratovic Rahimic Misimovic
Salihovic Dzeko İbricic

30. dakikada Misimovic'in sağ kanattan yaptığı ortaya Dzeko kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bosna'nın ikinci golü 62. dakikada geldi. Bosna'yı rahatlatan gol 62. dakikada Ibisevic'ten geldi. Savunmanın arkasına çok iyi sarkan Ibisevic kaleciyi de geçip topu ağlara gönderdi.