Türkiye Gençlik Ödülleri Yarışmasında Sedat Peker'in 5 Bin Oyunu Sildiler

Türkiye Gençlik Ödülleri Yarışmasında Sedat Peker'in 5 Bin Oyunu Sildiler
Türkiye Gençlik Ödülleri Yarışmasında bugün birinciliğe yükselen Sedat Peker’in birinciliğini engellemek amacıyla organizatörler tarafından 5 bin oyu silinerek Peker, 2. sıraya düşürüldü.

MCD Gençlik Kulübü, MCD Gençlik Ajansı ve Dünya Gençlik Politikaları Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Gençlik Ödülleri Yarışmasına şike karıştı.

Sitedeki oylamada ekran görüntüleriyle Sedat Peker’in 5 bine yakın oyunun silinmesinin belirlenmesiyle güvenirliğini kaybeden yarışmada diğer kategorilerde de oylarda manipülasyon olduğu şüphesi uyandı. Ayrıca binlerce oyu silinen Sedat Peker’e verilen oyların da sisteme kaydedilmediği ve silinerek diğer adaylara dağıtıldığı şüphesi ortaya çıktı.

Yarışmada “En İyi İş Adamı” kategorisinde sevenlerinin ve hayranlarının büyük desteğiyle bu sabah saat 08:58'de 1. sıraya yükselen Sedat Peker’in birinciliğini engellemek için saat 11.00'da 5 bine yakın oyu silinerek, Peker, ikinci sıraya düşürüldü. Peker'in silinen oyları 08.58'de birinci sıraya yükseldiği oy sayısının da altına düşürüldü.

sedat-peker-oylamada-zirveye-cikti.jpg

Oylamada manipülasyon yapılarak oy hırsızlığıyla Sedat Peker’in oylarının çalınmasına Peker’in hayranları sosyal medya üzerinden “Sedat Peker’in oylarını silebilirsiniz de gönüllerden nasıl sileceksiniz”, “Ne kadar oy çalarlarsa çalsınlar Sedat Peker’in birinciliğini engelleyemezsiniz.” Şeklinde  sert tepki gösterdi.

Ayrıca yarışmadaki oy hırsızlığına tepki olarak dünyanın farklı noktalarından on binlerce Sedat Peker hayranı verdikleri oyun resimlerini çekerek sosyal medya sayfalarında paylaşıyor ve bu durumu protesto ederek yarışmanın güvenirliğini kaybettiğini ifade ediyor.

Ekran görüntüleriyle oy hırsızlığı bu şekilde belgelendi:

sedat-pekerin-oylari-silindi.jpg