Türkiye Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Finali Samsun'da Yapıldı

Türkiye Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Finali Samsun'da Yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liselerarası “Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması” ve “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Türkiye finali Samsun’da yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen final yarışmasına, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, çeşitli illerden gelen yarışmacılar, juri üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

turkiye-hafizlik-ve-ezan-okuma-yarismasi-finali-samsunda-yapildi1.jpg

10 yarışmacının katıldığı 'Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması'nda, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Emre Yanaz birincisi, Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Furkan Oğuz Türkiye ikincisi, Kayseri Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulaziz Muhammed Abdulkadir ise Türkiye üçüncüsü oldu.

10 yarışmacının katıldığı 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nda, Amasya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Muslu Türkiye birincisi, İstanbul Kadıköy Erkek İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yağmur Kucur Türkiye ikincisi, Eskişehir Odun Pazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Baysan ise Türkiye üçüncüsü oldu.

turkiye-hafizlik-ve-ezan-okuma-yarismasi-finali-samsunda-yapildi2.jpg

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmada, "Bugün burada çok önemli bir misyonu yerine getiriyoruz. Çünkü, zaman zaman bir işin adının konması birinci, ikinci, üçüncü, olması aslında dereceye giren arkadaşlara bir motivasyon sağlıyor. Aynı zamanda onlar kendilerini hazır hissediyorlar. Belli aralıklarla da onlara ihtiyaç duyduğumuzda onları öne çıkarıyoruz” dedi.

“BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK”

Ezanı ve ezan hasretini, ezan duymayan insanlara sormak gerektiğini söyleyen Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, “Bugün burada ezanla, kulaklarımızı, gönüllerimizi şenlendirecekler. Ezanın o gür sedasını, imanı, İslam’ı cihana yayan o hoş sedayı bize tekrar hatırlatacaklar. Kur’an-ı Kerim Efendimiz’den bize iki yolla gelmiştir. Bir şifai diğeri de kitabi. Biz genel müdürlük olarak 31 yıldan beri hafızlık yarışması düzenliyoruz. Bu yavrularımız Kur’an’ın korunuşuna hizmet ediyorlar. Öte taraftan kitabi olarak 2 yıldır Hüsn-ü Hat Yarışması yapıyoruz. Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları çerçevesinde. Bu yıl Allah nasip ederse Kayseri’de 22 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz. Emin olun birbirinden güzel hatlarla yavrularımız Kur’an’ın hattıyla ilgili birbiri ile yarışıyorlar. Bugün burada bir yarışma gerçekleşecek ama bu yarışmanın kaybedeni yok. Buraya gelen her yavrumuz aslında kazanan bir yavrumuz. Hafız olmak bir şereftir. Sadece hafız olmak başlı başına bir kazançtır” diye konuştu.

nazif-yilmaz.jpg

Yarışmanın ardından ödül töreni düzenlendi.

turkiye-hafizlik-ve-ezan-okuma-yarismasi-finali-samsunda-yapildi3.jpg

turkiye-hafizlik-ve-ezan-okuma-yarismasi-finali-samsunda-yapildi4.jpgturkiye-hafizlik-ve-ezan-okuma-yarismasi-finali-samsunda-yapildi6.jpg