"Türkiye İçinde Milli Güvenlik Meselesidir"

"Türkiye İçinde Milli Güvenlik Meselesidir"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kandil ve Sincar'dan sonra PKK'nın Kerkük'e yuvalanması yalnızca Irak, yalnızca bölge için değil, Türkiye içinde...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kandil ve Sincar'dan sonra PKK'nın Kerkük'e yuvalanması yalnızca Irak, yalnızca bölge için değil, Türkiye içinde milli güvenlik meselesidir. Şu andaki durum ne olursa olsun, Barzani-PKK cinayet ittifakında hedef Türkmen yurtlarıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yaptığı konuşmada Irak'taki son gelişmelere değinerek, "Biz Barzani'ye Mehmetçik katili derken boş konuşmuyorduk. Biz ha peşmerge ha PKK derken de abartmıyor, gerçekleri saptırmıyorduk. Kerkük'te PKK'nın ne işi vardır. Bu neyin mesajı, hangi alçak senaryonun hazırlığıdır? PKK'nın Kerkük'e intikalinin önünü kimler açmış, buna hangi güçler çanak tutmuştur? Oynanan oyun şiddetlidir ve büyüktür. Kandil ve Sincar'dan sonra PKK'nın Kerkük'e yuvalanması yalnızca Irak, yalnızca bölge için değil, Türkiye içinde milli güvenlik meselesidir. Şu andaki durum ne olursa olsun, Barzani-PKK cinayet ittifakında hedef Türkmen yurtlarıdır. 25 Eylül referandumunun gayesi daha da netleşmiş, taraf ve emelleri daha da gün yüzüne çıkmıştır. Suriye'nin kuzeyindeki sözde üç kantona eklemlenmek isteyen, 25 Eylül'ü bu kapsamda ara durak gören ve PKK'nın hain hedefleriyle Kürdistan nöbetine giren Barzani, tam bir düşman, tam bir rezildir" açıklamasında bulundu.

(İlker Turak / İHA)

Kaynak:IHA