Türkiye Minikler Judo Şampiyonası Rize'de Sona Erdi

Türkiye Minikler Judo Şampiyonası Rize'de Sona Erdi
Rize'nin ev sahipliğinde 71 ilden 1050 judokanın katılımı ile başlayan Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Sporcularından 7’si altın olmak üzere toplamda 17 madalya kazanan Kocaeli şampiyon oldu.

Rize Yeni Şehir Spor Salonu'nda başlayan ve 3 gün süren şampiyonanın son gününde erkeklerde -55,-60 ve +66  kiloda, bayanlarda ise -52, -57 ve +57 kiloda maçlar yapıldı.

Erkeklerde son gün -55 kg da altın madalya Ordu’dan Erdal Danışmana gitti gümüş madalya ile onu İsmail Ünal takip ederken, Umut Utku Turanlı ve Mustafa Menevşe 3 lüğü paylaştılar. Madalyalarını Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz takdim etti.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(6).jpg

Erkeklerde +60 kg da Kahramanmaraş’tan Cihan Ayberk Tiyek altın madalya alırken, gümüş madalya ile Munir Ertuğ onu takip etti. Emir Yıldız ve Hasan Hüseyin Kol 3 cülüğüpaylaştılar Madalyalarını Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı İslam Yücel takdim etti.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(8).jpg

Son gün bayanlarda ise +57 kiloda İzmir'den Buse Çakar altın madalya alırken, Suzannur Duman ikinci olarak gümüş madalya aldı. Sümeyye Türkmen ve Sude Nizam ise 3 cülük kürsüsünü paylaşarak bronz madalya kazandı. Madalyalarını Federasyon Başkanı Fatih Uysal takdim etti. 

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(7).jpg

Genel madalya sıralamasına göre Kocaeli 7 altın 6 gümüş 4 bronz madalya ile 1ci olurken, Iğdır 3 altın madalya ile onu takip etti. Samsun ise 1 altın 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile 3. Sırada yer aldı. Rizeli sporcular ise şampiyonayı 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-1.jpg

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(1).jpgturkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(2).jpgturkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(4).jpgturkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(5).jpg

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(3).jpg