Türkiye Muay Thai Yarı Final Müsabakaları Artvin'de Yapıldı

Türkiye Muay Thai Yarı Final Müsabakaları Artvin'de Yapıldı
Türkiye Muay Thai Süper Ligi 9. Ayak Yarı Final Müsabakaları Artvin'de yapıldı.

Türkiye Muay Thai Federasyonu ile Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce Artvin Çoruh Üniversitesi Spor Salonu'nda 6 kategoride düzenlenen müsabakalara, Türkiye'nin çeşitli illerinden 16 sporcu katıldı.

Müsabakaları, Artvin Valisi Kemal Cirit, Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkan Vekili Oksar Taştan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Muay Thai Federasyonu Genel Koordinatörü Korkmaz Atalay, Karadeniz Bölge Yemsilcisi Ahmet Alpaslan, Türkiye Muay Thai Federasyonu İl Temsilcisi Atakan Kara, sporcu aileleri ve vatandaşlar izledi.

Müsabakalarda, 60 kiloda Orhan Erden (Mersin), 63,5 kiloda Eyüphan Subaşı (Bitlis), 71 kiloda Ömer Özel (Bitlis), 75 kiloda Sefa Keklik (Kars), 81 kiloda Selçuk Dilekçi (Erzurum), +91 kiloda Mustafa Can Küçük (Sivas) rakiplerini yenerek finalist oldu.

turkiye-muay-thai-yari-final-musabakalari-artvinde-yapildi-1.jpg

Muay Thai Federasyano Genel Koordinatörü Korkmaz Atalay ve İl Temsilcisi Antrenör Atakan Kara, bu sporun centilmenliğin en üst düzeyde olduğu bir spor olduğunu belirterek; “Muay Thai uyuşturucu ve kadına şiddetle mücadele eder. Sloganımız ise ‘Uyuşturucuya hayır. Kadına şiddete hayır. Erkeksen ringe çık’ ” olduğunu söylediler. Final müsabakalarının 26 Ocak'ta Antalya'da yapılacağı bildirilirken, kilolarında birinci olan sporcular Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na götürülecek.

turkiye-muay-thai-yari-final-musabakalari-artvinde-yapildi-2.jpg