Türkiye Otizm Meclisi Rize’de

Türkiye Otizm Meclisi Rize’de
Türkiye Otizm Meclisi 8.Yürütme Kurulu toplantısı, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği’nin ev sahipliğinde Rize'de gerçekleştirildi.

Otizm konusunda farkındalık oluşturmak için kurulan Vakıf, Federasyon ve 60’a  yakın Derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan Türkiye Otizm Meclisi, 8. Yürütme Kurulu toplantısını Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED)’in ev sahipliğinde Rize'de gerçekleştirdi.

turkiye-otizm-meclisi-rizede-(2)-001.jpg

Rize’de bir otelde gerçekleştirilen toplantı ile ilgili yapılan açıklamada, otizm eylem planı çerçevesinde Türkiye Otizm Meclisinin yaptığı ve 6 Bakanlık ile Yüksek Öğretim Kurumunun görev ve sorumluluklarını içeren çalıştay sonuçlarının  ilgili bakanlıklara gönderildiği ifade edilerek, bu konuda Ekim ayı içerisinde Bakanlık yetkilileri ile Ankara’da görüşülmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Ayrıca, AB hibe programı kapsamında Türkiye Otizm Meclisine üye derneklerin alt yapılarının ortaklık ve iletişim ağlarının güçlendirilmesi konusunda Tohum Otizm önderliğinde ortak başvuru yapılmasının onaylandığı açıklandı.

turkiye-otizm-meclisi-rizede-(3).jpg

Rize Valiliğinin organize ettiği akşam yemeğinde ise Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü. İdris Altuntaş, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Romed Yönetim Kurulu ile  Türkiye Otizm Meclisi katılımcıları bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuldu. Ardından Rize‘nin tanıtımı için düzenlenen gezi programı kapsamında Rize Sahil Parkında bulunan Romed Hobi Atölyesi gezilip yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı himayesinde yürütülen "Sevgiyle ve Sporla Farklı Hayatlara Dokunalım" projesinin tanıtımı yapıldı. Çayın nasıl toplandığı, işlendiği ve sofralarımıza nasıl geldiğini anlatmak üzere ÇAYKUR Cumhuriyet Çay Fabrikası ziyaret edilerek, yetkililer tarafından çayın bütün aşamaları misafir dernek üyelerine anlatıldı. Daha sonra ise Zilkale ve Ayder Yaylasına gerçekleştirilen gezi ile program sona erdi.

turkiye-otizm-meclisi-rizede-(4).jpg

ROMED Başkanı Resul Usta, programa verdikleri destekten dolayı Rize Milletvekili Hasan Karal, Vali Erdoğan Bektaş, Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çaykur Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve  Babillon Otel yöneticilerine teşekkür etti.

Katılımcılar ise Rize'de geçirdikleri süre boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalar ve sosyal etkinliklerden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, ROMED Başkanı Resul Usta ve tüm ilgililere teşekkürlerini dile getirdiler.

turkiye-otizm-meclisi-rizede-(5).jpgturkiye-otizm-meclisi-rizede-(6).jpg