Türkiye Şampiyonası Rize'de

Türkiye Şampiyonası Rize'de
Kulüpler Arası Rafting Şampiyonası'nın 16-18 Nisan tarihleri arasında Rize'de yapılacağı bildirildi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı Şafak Tatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kulüpler Arası Büyük ve Gençler Kategorisi Bay Bayan Rafting Türkiye Şampiyonası'nda sprint, kafa kafaya ve slalom disiplinlerinde 300 metrelik, nehir inişinde ise 3 kilometrelik parkurun kullanılacağını belirterek, ''Şampiyona Taşlıdere ve Fırtına derelerinde yapılacak. Şampiyona için düzenlenen yapay parkur hazırlıkları da hemen hemen tamamlandı'' dedi.

Şampiyonaya Artvin, Trabzon, Erzincan, Antalya ve Rize illerinden büyük bayanlarda 5, büyük erkeklerde 8, genç erkeklerde ise 5 takımın katılacağını bildiren Tatoğlu, şampiyonaya toplam 90 sporcunun kayıt yaptırdığını kaydetti.

Tatoğlu, yapay parkurların rafting branşına ilgiyi artıracağını ifade ederek, ''Yapay parkurlarda zorluk derecesini artırabiliyor, ama ters orantılı olarak risk faktörleri azaltılabiliyor. Bu da izleyiciye rahat izleme imkanı sunarken sporcular için tehlikeli bir durum ortaya çıkmamasını sağlıyor'' diye konuştu.