Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ne Doğrudan Takım Gönderemeyebilir

Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ne Doğrudan Takım Gönderemeyebilir
Türkiye, Galatasaray ve Trabzonspor'un topladığı puanlara rağmen gelecek sezonlarda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderemeyebilir.

Galatasaray ve Trabzonspor'un bu sezon topladığı puanlar ülke geneline bakıldığında başarılı bir ortalama oluştursa da komşu Yunanistan ve İsviçre her geçen gün Türkiye'ye yetişiyor.

DOĞRUDAN TAKIM GÖNDEREMEYEBİLİRİZ

UEFA Ülkeler Sıralaması'nda 11. sırada bulunan Türkiye, bu sezon Galatasaray ve Trabzonspor ile 6.700 puan topladı. Ancak bu puan gelecek sezonlarda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım göndermek adına yeterli olmayabilir.

YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE'NİN PUANLARI EŞLEŞEBİLİR

34.200 puanlı Türkiye'yi sadece 0.600 puan geriden takip eden Yunanistan'ın temsilcisi Olympiakos, Manchester United'ı 2. tur ilk maçında 2-0 devirdi ve tur kapısını araladı. Olympiakos tur atlar ve sonraki maçlarında 2 puan daha toplayabilirse Yunanistan ile Türkiye'nin puanlarının eşleşme ihtimali bulunuyor.

BASEL DE TUR ATLADI

Türkiye'yi 2.200 puan geriden takip eden İsviçre'nin güçlü temsilcisi Basel ise Avrupa Ligi'nde tur atlamayı başardı. Salzburg ile eşleşen İsviçre temsilcisi Murat Yakın'ın öğrencilerini de devirebilir ve yarı finale yükselebilirse ülkesinin Türkiye'ye yetişmesini sağlayabilir.

GALATASARAY, CHELSEA'YE ELENİRSE İPLER RAKİPLERİN ELİNDE OLACAK

Galatasaray'ın Chelsea'ye elenmesi durumunda ipler bir kez daha rakiplerimizin elinde olacak.

Bu senaryoların gerçekleşmesi durumunda Türkiye ilk 12 dışına düşecek. 13. sıraya düşersek ülkenin Şampiyonlar Ligi kaderi Devler Ligi finalinde şekillenecek. Şampiyon, kendi liginde Devler Ligi bileti alamazsa 2015/16 sezonu Türkiye şampiyonu eleme oynayacak.