Türkiye Ve Katar’dan Ateşkese Ortak Açıklama

Türkiye Ve Katar’dan Ateşkese Ortak Açıklama
Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları, “BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından duyurulan, uzatılmadığı takdirde 72 saat süreli insani ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz.” denildi.

- Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları, “BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından duyurulan, uzatılmadığı takdirde 72 saat süreli insani ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz.” denildi.

Dışişleri bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “1 Ağustos 2014 tarihinde yerel saatle 08.00’de başlayacağı BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından duyurulan, uzatılmadığı takdirde 72 saat süreli insani ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Filistin Ulusal Yönetimi’nin, Gazze’de sürdürülebilir bir ateşkesi müzakere etmek üzere, tüm Filistinli grupları içerecek bir heyetle Kahire’ye seyahat etmesine yönelik yeni girişimi de kuvvetle destekliyoruz.

Bu yeni süreci, Filistin Ulusal Birlik Hükümeti içindeki tüm Filistinli grupların, söz konusu hükümete olan siyasi bağlılıklarını güçlü bir şekilde ortaya koyması dolayısıyla, büyük memnuniyetle karşılıyoruz.

Güçlü biçimde desteklediğimiz bu sürecin en kısa zamanda, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının başladığı günden bu yana ayrım gözetilmeksizin öldürülmekte olan Gazze'deki masum Filistinli sivillerin had safhada ihtiyaç duyduğu, sürdürülebilir bir ateşkesle sonuçlanmasını temenni ediyoruz.

ABD Yönetiminin oynadığı önemli rolü memnuniyet ve takdirle karşılıyor, Mısır'ın sürece ev sahibi olmak suretiyle sağladığı kolaylaştırıcı katkıyı takdir ediyoruz.

İsrail’i, masum insanların hayatlarını ve mülklerini koruyacak, bölgeye acil insani yardım ulaştırılmasına imkan sağlayacak sürdürülebilir bir muhtemel ateşkes mutabakatına uymaya kuvvetle çağırıyoruz.

Türkiye ve Katar'ın geçtiğimiz hafta, ABD ile koordinasyon halinde yürüttükleri ortak çabalarının bir ölçüde doğrudan bir sonucu olarak ortaya çıkan bu yeni sürecin başlatılmasına katkıda bulunmuş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Taraflar arasında müzakere edilmiş, sürdürülebilir bir ateşkes için çalışma ve bu amaçla Birleşmiş Milletler, ABD, Mısır ve diğer uluslararası ortaklarla işbirliğini sürdürme taahhüdümüzü yineliyoruz.” ifadelerine yer verildi.