Türkiye'de bir er 2.700 TL maaş alıyor!

Türkiye'de bir er 2.700 TL maaş alıyor!
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Hamza Aydoğdu, Kahramanmaraş’da askerlik yapıyor. CHP’li İnce, askerdeki bürokratın, İLKSAN’dan ayda 2 bin 700 lira maaş almaya devam ettiğini açıkladı.

CHP’li Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Hamza Aydoğdu’nun öğretmenlerin yardım sandığı olan İLKSAN Yönetim Kurulu’ndan 2 bin 700 lira maaş alarak askerlik yaptığını iddia etti.

İnce, Hüseyin Çelik’in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde danışmanı olarak görev de yapan Aydoğdu’nun Kahramanmaraş’ta çavuş olarak askerlik yaptığını ve Ocak ayında teskere alacağını belirterek, askerlik süresince de İLKSAN’dan ayda 2 bin 700 lira maaş aldığını söyledi.

İnce, “Aydoğdu, Başbakan’ın söylediği gibi hem yan gelip yattı, hem askerlik yaptı, hem de öğretmenlerin sandığından maaş aldı. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın dediği gibi kimlerin tuzu kuru, kimler nasıl askerlik yapıyor bu örnek bile açıklamaya yetiyor” değerlendirmesinde bulundu.

ÇELİK’İN ESKİ DANIŞMANI

34 yaşındaki MEB Personel Genel Müdür Yardımcısı Aydoğdu, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Çeşitli özel kuruluşlarda öğretmenlik ve idarecilik yapan Aydoğdu, Kayseri’de edebiyat öğretmeni olarak görev yaparken 2003 yılında MEB’e Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atandı.

İLKSAN Başkanvekilliği de yapan Aydoğdu, Haziran 2007’de Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı görevine; daha sonra da Personel Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Aydoğdu halen silah altında bulunuyor.