Türkiye'de domuz gribinden 2. ölüm

Türkiye'de domuz gribinden 2. ölüm
Salihli'de tedavi altına alınan genç, hayatını kaybetti. Dün fenalaşan gencin ölüm nedeni ise domuz gribi!

Manisa'da domuz gribi şüphesiyle tedavi gören genç hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, Manisa'da Pandemik A (H1N1) gribi ön tanısıyla yoğun bakımda tedavi görürken hayatını kaybeden hastadan alınan numunenin incelendiğini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün İstanbul'dan memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gelen ve dün sabah fenalaşarak Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yusuf D. (28), hastalık belirtilerinin domuz gribine benzemesi üzerine Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti.

H1N1 virüsü taşıma ihtimali üzerine sağlık görevlilerinin maskeyle müdahale ettiği Yusuf D., burada izole edilmiş özel odaya alınmıştı. Solunum sıkıntısı çektiği belirtilen Yusuf D.'nin, tüm müdahaleye rağmen bu akşam saat 20.00 sıralarında hayatını kaybettiği bildirildi.

Yusuf D.'nin ölüm nedeninin geçirdiği yoğun zatürre olduğu öne sürülürken, H1N1 virüsü taşıyıp taşımadığının ise Ankara'dan gelecek sonuçlardan sonra anlaşılacağı bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hastadan alınan numunenin Ulusal Referans Laboratuvarında incelemelerinin devam ettiği ve incelemelerin sonucunun kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca 8 Pandemik A gribi vakasının hastanede takip ve tedavilerinin sürmekte olduğu ve bu vakalardan 2'sinin yoğun bakımda bulunduğu duyuruldu.