Türkiye’de İlk Defa ‘Durak Kütüphane ve Engelli Şarj İstasyonu’ Giresun’da Açıldı

Türkiye’de İlk Defa ‘Durak Kütüphane ve Engelli Şarj İstasyonu’ Giresun’da Açıldı
Giresun Beleyesi tarafından yapılan "Durak kütüphane ve engeli şarj istasyonu" hizmete girdi.

Türkiye'de ilk olarak "Kütüphane Bank'ın açılmasının ardından Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesi yolu üzerine kurulan "Durak kütüphane ve engelli şarj istasyonu" hem öğrencileri hem de engellileri sevindirdi.

Durakta dolmuş beklerken öğrenciler günlük gazete ve kitaplarını okurken, laptop ve cep telefonlarını da şarj edebilecek. Akülü araçları olan engeliler ise burada araçlarını şarj edebilecek.

Durak kütüphane ve engelli şarj istasyonunun açılışı sonrası konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Ülkemizde bunu daha önce yapan Giresun Belediyesi burada bunu da daha da geliştirerek yaptık. Bu birçok belediyeye örnek oldu ve bunu yapmaya başladılar örnek olmaktan da gerçekten mutluluk duyuyoruz Giresun halkı adına. Engelli vatandaşlarımızın merkez dışında da başka alanlarda yaşam kalitelerini yükseltmek adına hem kitap durağı hem de engelli şarj istasyonu yaptık. Bunlar aslında bugünün dünyasında olması gereken şeyler çok geç kalınmış. Biz herkesin okumasını istiyoruz ne olursa olsun" dedi.

turkiye’de-ilk-defa-‘durak-kutuphane-ve-engelli-sarj-istasyonu’-giresun’da-acildi-(4).jpg

Durak kütüphaneyi kullanmaya başlayan öğrenciler ise hem telefonlarını şarj etti hem de kütüphanede ki kitaplardan alarak dolmuş beklerken kitap okudu. Engelliler ise araçlarını şarja bırakarak hem sohbet etti hem de kitap okuma fırsatı buldu.

turkiye’de-ilk-defa-‘durak-kutuphane-ve-engelli-sarj-istasyonu’-giresun’da-acildi-(1).jpg

turkiye’de-ilk-defa-‘durak-kutuphane-ve-engelli-sarj-istasyonu’-giresun’da-acildi-(5).jpgturkiye’de-ilk-defa-‘durak-kutuphane-ve-engelli-sarj-istasyonu’-giresun’da-acildi-(6).jpgturkiye’de-ilk-defa-‘durak-kutuphane-ve-engelli-sarj-istasyonu’-giresun’da-acildi-(2).jpgturkiye’de-ilk-defa-‘durak-kutuphane-ve-engelli-sarj-istasyonu’-giresun’da-acildi-(3).jpg